Gå til sidens hovedinnhold

Skulle ønske han ble i Norge

Både Åge Hareide og Henning Berg håpet at Jo Inge Berget skulle bli i Lyn.

LØRENSKOG/EKEBERG (Nettavisen): Jo Inge Berget (17) selges fra Lyn og har undertegnet en treårskontrakt med den italienske toppklubben Udinese. Pasquale Marinos mannskap tok en imponerende sjuendeplass i Serie A i fjorårssesongen, og skal unggutten lykkes i Italia, mener Lyn-trener Henning Berg at det kun er én resept som vil fungere:

Tålmodighet.

Uefa-krav
Det er nemlig ingen grunn til å tro at hadelendingen er kjøpt inn med tanke på heve kvaliteten på A-laget. Ikke førstkommende sesong.

- I en ideell verden hadde Jo vært lenger i Lyn og bidratt mer i Tippeligaen, sier Berg til Nettavisen.

Han får støtte av landslagstrener Åge Hareide.

- Det er en del unge spillere som drar ut nå for tiden. Det er sikkert god opplæring i utenlandske klubber, men jeg er mer for den norske modellen. Jeg mener at de fleste har godt av å utvikle seg her, sier Hareide.

Han er ikke i tvil om at den økte etterspørselen etter norske unggutter skyldes Uefas krav til klubbenes egenproduksjon av spillere. I europacupene denne sesongen kan lagene melde inn 25 spillere, hvorav minst åtte må være egenproduserte. Hvilket ifølge Uefas definisjon vil si at de må ha vært i klubben i minst tre sesonger mens de var mellom 15 og 21 år gamle.

- Det har helt sikkert med denne Uefa-regelen å gjøre, sier Hareide til Nettavisen.

- Bra for norsk fotball
Både Hareide og Berg forstår godt at Jo Inge Berget ønsker å prøve lykken i italiensk fotball. Hareide gleder seg faktisk over at italienerne endelig viser interesse for norske spillere. John Arne Riise spiller som kjent for Roma kommende sesong.

- Jeg synes personlig at det er spennende at vi nå har fått noen spillere i Italia. Det er bra for norsk fotball, mener Hareide.

Berg understreker at det sannsynligvis vil gå en stund før vi får se Berget i Serie A - og på A-landslaget.

- Når det er sagt, så lenge han har lyst til å gå og vi er fornøyd med det økonomiske tilbudet vi har fått, så forstår jeg at han vil prøve seg. Jeg ønsker ham lykke til, og håper han ikke tenker på at han ikke får spilletid det første året.

- Klok spiller
Om et drøyt år runder Berget nitten år. Og Berg ser ikke bort ifra at hans gamle spiss kan få spilletid i den italienske toppserien allerede som tenåring.

- Han har i alle fall mange av de kvalitetene som skal til for å lykkes.

- Jo Inge er en klok fotballspiller, har en meget god høyrefot, han er målfarlig og har også bra fart.

Ifølge Berg har Udinese fulgt den tidligere Lyn-spissen tett det siste halvåret, så det var ingen som ble overrasket på Lyn-kontoret da det tikket inn et bud på spilleren i forrige uke. Størrelsen på budet var imidlertid meget gledelig for et Lyn-lag i økonomisk uføre. Berg vil ikke avsløre størrelsen på budet, men smiler likevel.

- At budet var såpass stort, overrasket meg, sier den gamle stoppergiganten.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken