Gå til sidens hovedinnhold

Skutt av hagle-desperado

Erling Sandvik var på vei hjem i bil da en mann med hagle kom mot ham. Det kostet ham nesten livet.

- Jeg så mannen komme mot meg med et våpen – men jeg trodde aldri han skulle bruke det, sier Sandvik til TV 2.

Det var på kvelden fredag 25. november at Sandvik møtte en 41 åringen fra Brønnøysund som rett før hadde skutt og drepte sin egen bror med fire skudd fra kort hold.

Mandag starter rettssaken i Brønnøy tingrett. Haglemannen er tiltalt for drap, drapsforsøk og drapstrusler.

Skjøt tidligere samboer
Etter at 41-åringen drepte sin egen bror, skal han ifølge tiltalen ha gått videre til fots i retning sin tidligere samboer. Fremme ved boligen skal han ha skutt minst seks haglskudd gjennom et glassvindu i døren til sin tidligere kjæreste. Samboeren, som befant seg like bak døren, ble truffet i hode og overkroppen.

Kvinnen fikk livstruende skader i form av flere brudd og knusningen i hodeskallen.

Kort tid etter at han skjøt mot sin tidligere samboer, dro hagledesperadoen videre langs Riksvei 76 ved Russeslett i Brønnøysund. Der skjøt han tilfeldig mot flere forbipasserende.

En av disse var Erling Sandvik

Gjennom frontruta
- Jeg så han komme mot meg. Plutselig gikk han over til den andre side av bilen. Så fyrte han av gjennom frontruta. Så gikk han rundt bilen, fra sidevinduet pekte han med haglen mot hodet mitt, sier Sandvik.

Så skjøt han. Skuddene traff Sandvik i hånden, nakken og deler av ansiktet. Blødende klarte Sandvik å komme seg bort fra gjerningsmannen.

- Skuddene traff mest i skuldra. Jeg kjenner kulene i muskelen. Legene har enda ikke bestemt om de skal fjerne dem eller om jeg må leve med kulene i kroppen. Det var også mye hagl i ansiktet og jeg var redd for at jeg skulle miste synet, sier Sandvik til TV 2.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken