Gå til sidens hovedinnhold

Skutt i gjengslagsmål

Mellom 20 og 30 gjengmedlemmer braket sammen på Furuset. Det gikk galt.

Det ble brukt både stikkvåpen, slagvåpen og skytevåpen da gjengmedlemmene gikk løs på hverandre ved Furuset senter mandag kveld. Mellom 20 og 30 personer var innvolvert.

- En person er brakt til Ullevål universitetssykehus med skuddskader. Han ble først kjørt til legevakta av noen venner. Derfra ble han kjørt til sykehuset. Hvordan tilstanden hans er, vet vi ikke, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Skutt i magen
- Vi har fått opplyst fra sykehuset at han har skader i buken, sier vaktleder Kjell Pedersen ved sentralvakten i Oslo til Nettavisen. Pedersen poengterer at man foreløpig ikke har avhørt mannen som nå ligger på operasjonsbordet, og at man ikke vet om han ble skutt under gjengoppgjøret, eller om han har blitt skutt i en helt annen hendelse. Mye tyder likevel på at skytingen på Furuset forårsaket skaden.

Oppgjøret fant sted ved 20-tiden. I følge VG Nett skal redaksjonen ha blitt varslet om et oppgjør i Oslos gjengmiljø tidligere på dagen.

Flere tatt
Flere er skadd og kjørt til legevakta i Oslo.

- Vi har innbrakt fire personer. Politiet på stedet har på en del personer der oppe, men om alle har vært involvert i slagsmålet vet vi ikke ennå, sier Kroken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Partene skal være yngre gjengmedlemmer fra Grønland og unge menn fra en Furuset-gjeng, skriver dagbladet.no.

Mange vitner
Politiets beredskapstropp rykket ut fullt bevæpnet sammen med flere politipatruljer fra Oslo like etter klokken 20 mandag kveld.

- Vi jobber ennå på stedet, sier Kroken ved 21.30 tiden.

Vitner Nettavisen har snakket med sier det var svært mange mennesker på senteret da slåssingen startet, og at politiet avhører mange av disse.

HTML EMBED
Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris