Gå til sidens hovedinnhold

- Skylder over 30 millioner kroner

Handelsbanken begjærer Stig Henriksen konkurs.

Klokka 10 onsdag startet møtet i Nord-Troms tingrett mellom Handelsbanken og eiendomsinvestoren og gründeren Stig Henriksen.

Handelsbanken begjærer Stig Henriksen konkurs, og mener han skylder banken over 30 millioner kroner skriver Nordlys.

Henriksen fikk stor oppmerksomhet da han sikret seg Nord-Norges dyreste hyttetomt. Han hadde en av landets råeste og dyreste biler. Men Porschen er sammen med tre andre biler, to snøskutere og to motorsykler solgt for å dekke gjeld.

LES MER: Banken solgte Porsche'n

Stig Henriksen har bedt om at saken blir utsatt nok en gang.

To uker siden
For to uker sidene møttes Handelsbanken og Stig Henriksen i Nord-Troms tingrett. Der kom det fram at Henriksen totalt skylder Handelsbanken 24 millioner kroner, og at han ikke har betalt avdrag på lånene sine siden i mai i fjor.

Da endte saken med utsettelse, men onsdag morgen var det altså klart for et nytt rettsmøte.

Nå viser det seg at gjelden til Henriksen er adskillig større enn de 24 millionene som var tallet sist. Nå har Handelsbanken undersøkt saken grundigere, og hevder at Henriksen nå skylder banken over 30 millioner kroner.

Gjør ikke opp for seg
- Henriksen gjør ikke opp for seg selv etter iverksettelse av rettslig inndrivelse, sa advokat Trond Skogvold som representerte Handelsbanken under det forrige rettsmøtet i slutten av mai.

LES OGSÅ: Får to uker til å gjøre opp for seg

Stig Henriksen ville imidlertid ikke gå med på at han er konkurs den gang. I sin forklaring sa han at han følte seg utsatt for en offentlig henrettelse.

Møte med banken
- Jeg hadde møte med banken i slutten av april og fikk ingen signaler da. Jeg fikk vite om konkursbegjæringen av avisa Dagens Næringsliv og har knapt nok hatt tid til å forberede meg, sa Henriksen for to uker siden. ,

Les flere saker på Nordlys.

Kommentarer til denne saken