Gå til sidens hovedinnhold

- Skylder Viking noe

En revansjesugen Thomas Myhre leverte storspill mot Molde.

MOLDE - VIKING 1-2: AKER STADION (Nettavisen):

- Fjorårets sesong i Viking var en katastrofesesong for min del, sier en ydmyk Thomas Myhre der han er omringet av journalister i gangen på Aker Stadion.

De fleste journalistene vil at Myhre skal sette ord på sitt strålende spill mellom stengene mot serieleder Molde. Myhre vil få oss til å tro at han ikke husker de fabelaktige redningene som førte til seier mot Molde, men forklarer storspillet med en lyst til å vise hva han er god for som keeper.

- Jeg føler jeg at jeg må gi noe tilbake til Viking. Jeg er opptatt av å prestere stabilt over tid for dette laget, sier 35-åringen til Nettavisen.

Det var spesielt Myhres matchvinnende redninger av hodestøtene til Moldes midtstoppere Christian Steen og Marcus Andreasson som gjorde at superlativene haglet rundt keeperen etter kampen.

- Thomas var matchvinner for oss i går, sier Rösler

- Myhre var matchens lirare, mente Molde-trener Kjell Jonevret.

Må lytte til kroppen
Skader og sviktende form gjorde at fjorårets sesong ble et eneste langt mareritt for den tidligere landslagskeeperen. Klok av skade vil Myhre nå lytte mer til sin kropp.

- Jeg vet at jeg må være hundre prosent fit for å være god. Det var derfor jeg tok den vanskelige avgjørelsen med ikke å spille mot Fredrikstad. Hadde jeg ikke gjort det, ville jeg ikke ha spilt mot Molde. Det er jeg glad for at jeg gjorde i dag. I min alder må jeg ta noen forhåndsregler, sier Myhre.

Landslaget frister
Etter gårsdagens forestilling ble også Thomas Myhre på ny møtt med spørsmål om landslagsframtiden.

- Det er mange som roper på landslaget, men da må jeg prestere stabilt over tid for Viking, sier Myhre, men innrømmer likevel at landslagsfotball for Norge frister i framtiden.

- Jeg har lyst tilbake på det norske landslaget. Jeg ville ha takket ja om jeg fikk en telefon fra landslagsledelsen, men er samtidig inneforstått med at de unge keeperne står foran meg i køen. Det er ikke særlig attraktivt med en snart 36 år gammel keeper, smiler Myhre.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken