Gå til sidens hovedinnhold

Skytedrama på åpen gate

To menn klarte mirakuløst å komme seg uskadet unna da fem menn åpnet ild mot dem på åpen gate i Oslo i ettermiddag.

Politiet tror det dreier seg om et en konflikt mellom ulike grupperinger, men vil ikke karakterisere det som et gjengoppgjør.

- De to mennene satt i en parkert bil i Breigata på Grønland. Plutselig kom to biler med tilsammen fem personer kjørende. En eller flere av dem gikk ut av bilen og begynte å avføre skudd mot de to mennene, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Traff bilen
Han vet ikke hvor mange skudd som ble avfyrt, men tror det dreier seg om flere enn to, som først ble opplyst. Til alt hell, traff ingen av kulene de to mennene, men i stedet bilen de satt i. De to skrekkslagne mennene klarte å kjøre fra stedet uten fysiske skader, og tok seg direkte til politiet. Lørdag kveld satt de fremdeles i avhør.

- De har fått seg en ordentlig støkk. Det var små marginer her, og dette kunne lett ha gått adskilling verre, sier Hjulstad.

Han betegner saken som svært alvorlig.

- Det har vært flere episoder med skyting på åpen gate her i Oslo den siste tiden. Slik kan vi ikke ha det, sier han.

Fant bil
Store politistyrker leter i kveld etter de fem gjerningsmennene, og for en stund siden ble den ene av de to bilene funnet på Alnabru. Politiet gjennomsøkte en bopel i nærheten hvor de trodde mennene kunne være- uten resultater.

De føler seg likevel sikre på å få tak i mennene.

- VI kjenner identiteten deres og har flere konkrete spor å gå etter. Jeg føler meg sikker på at vi vil få tak i dem relativ raskt, sier Hjulstad.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken