HØDD - MJØNDALEN 0-2:

- Gauseth har etter min mening vært en av banens beste, sier TV 2 Sportens kommentator Jørgen Klem.

Gauseth - som her i Nettavisen er best kjent som FotballXtra-programleder - manglet ikke motivasjon.

«Challenge accepted»
Én ting er at en plass i Tippeligaen står på spill. Samboeren Tina Wulf har i tillegg gjort det klart at han må belage seg på å ta alt husarbeid i én måned dersom midtbanespilleren ikke scorer minst to mål i kvalifiseringen.

«Her har du det svart på hvitt, @gauseth. Med mindre du scorer minimum to mål i kvalifiseringen må du belage deg på én måned husarbeid», skrev Tina Wulf på Twitter tirsdag.

«Challenge accepted», tenkte kanskje Gauseth?

Han avgjorde i alle fall kvalifiseringsduellen med Hødd da han like etter pause banket inn 2-0 fra langt hold.

- Vi spilte mot Hødd på søndag, og da hadde jeg et par muligheter hvor jeg skjøt for høyt. Før kampen i dag tenkte jeg at jeg ikke skulle skyte for høyt. Fokuset mitt var egentlig å treffe på mål. Den er jeg veldig fornøyd med, sier Gauseth til Nettavisen.

- I tillegg var det et fantastisk mål med tanke på tidspunkt. De snakket sikkert i pausen om å kline til fra start i andre omgang. Det er klart det demoraliserende for dem at vi scoret med én gang etter pause, legger han til.

HTML EMBED

Ligger under 4-5
- Og nå håper du å skyte deg unna husarbeid?

- Det er klart en kvinnes plass i utgangspunktet er i hjemmet, fleiper Gauseth, før han forteller om veddemålet med samboeren Tina.

- Det har brygget opp, dette veddemålet. Det handler om hvem som skal ta husarbeidet i desember måned. Det avgjøres av antall mål vi scorer denne sesongen. Akkurat nå står det 5-4 til Tina.

Gauseth mistenker at samboeren har bedt Mjøndalens trener, Vegard Hansen, om hjelp til å vinne veddemålet.

- Jeg ledet 3-1 og alt så veldig bra ut, men så ble jeg flyttet ned som midtstopper. Jeg har jo spilt midtstopper i høst. Jeg mistenker at Tina har gått i kompaniskap med Vegard og avtalt dette. Det kan bli en tung måned med husarbeid. Det er nemlig ikke det beste jeg vet, ler Gauseth.

HTML EMBED

Før kampen hadde Gauseth også gitt uttrykk for at høddspillernes snakk om Tippeligaen i Sunnmørsposten også fungerte utmerket som motivasjonsmiddel. Uttalelsene ble brukt for alt de var verdt i garderoben til Mjøndalen før avspark.

- Ja, det er klart det. Her gir de oss gratis bensin på det bålet som er Mjøndalens motivasjon. Jeg tror ikke det var spesielt klokt, sier Gauseth til Nettavisen.

Snublet seg videre
Mjøndalen sikret seg kvalifiseringsspill gjennom 3-1-seier mot Hødd i siste serierunde, takket være at Vard Haugesund samtidig hjalp til med å slå Bryne 5-3 på bortebane.

Hødd måtte likevel regnes som favoritt i onsdagens kamp. Ikke bare fordi laget endte tre plasser over Mjøndalen i Adeccoligaen, men også fordi kampen ble spilt på Høddvoll.

Det var imidlertid Mjøndalen som åpnet kampen best, tydelig motivert av seieren på Nedre Eiker sist søndag.

Bortelaget produserte flere gode sjanser, ikke minst midtveis i første omgang. Kevin Beugre, Pål Alexander Kirkevold og Vamouti Diomande hadde alle muligheten til å sette inn 1-0 i løpet av få minutter.

Diomande grep sjansen senere. Seks minutter før pause ble et langt kast fra Stian Aasmundsen stusset videre, og Diomande klinket kula i mål til en fortjent ledelse for Mjøndalen.

Rett etter pause fikk Christian Gauseth ballen rundt 25 meter fra Hødds mål. Han fikk også god tid til å stille inn siktet, og det ble kostbart for hjemmelaget.

Gauseth plasserte langskuddet på vakkert vis i mål nede ved høyre stolperot. 2-0.

Trøsten for Hødds del får være at kampstart klokken 13.00 på en onsdag ikke skremte folk fra å komme. 2553 tilskuere sørget for et godt tilskudd til klubbkassen.

I den andre opprykkskampen, mellom Ranheim og HamKam, ble det rødt kort og stor dramatikk da Ranheim vant.

Mjøndalen tar dermed imot Ranheim i neste runde. Den kampen spilles på Mjøndalen stadion søndag klokken 15.00.