Gå til sidens hovedinnhold

- Sladret til innsatte

Psykolog Laila Danielsen vakte oppsikt da hun vitnet i Nokas-rettssaken. Nå er hun nektet tilgang til Ullersmo fengsel etter at hun skal ha lekket fortrolig informasjon til innsatte.

Da Danielsen vitnet i Nokas-saken kalte hun tiltalte Ridvan Halimi for snill og sammenlignet han med en blomst. Til daglig har hun arbeidet ved Ullersmo fengsel, men nå skal hun ikke lenger være ønsket ved fengselet.

Det kommer frem i et brev sendt hennes arbeidsgiver før helgen. Det var ansatte ved fengselet som slo alarm.

- Det vi mener er at informasjon som i utgangspunktet blir utvekslet mellom ansatte har tilflytt de innsatte på en ikke-korrekt måte, sier Tore Leirfall, leder i Kriminalomsorgens yrkesforbund ved Ullersmo Fengsel til TV 2 Nyhetene.

Sladret på kollegaer
De innsatte skal ha blitt fortalt hva de ulike ansatte skal ha sagt under møtet rundt endring av soningsforhold.

- Vi mener det er alvorlig fordi vi mener at vi i kraft av våre stillinger skal kunne uttale oss om den enkelte innsatte uten at vedkommende skal få tilbakemelding på hvem som har sagt hva, sier Leirfall.

- Svært alvorlig
Brudd på taushetsplikten innenfor fengselsmurene svekker psykologens troverdighet som sakskyndig i rettssaker. Det mener politiembetsmennene.

- Det er veldig alvorlig, ikke minst fordi dette er veldig egnet til å svekke hele tilliten til systemet. Dette er personer man i stor grad er nødt til å stole på. Og når denne typen ting skjer, er det som sagt veldig alvorlig, sier Curt A. Lier, leder i Politiembetsmennenes forening til TV 2.

- Sikkerhet ikke i fare
Fengselsledelsen har innkalt Laila Danielsen til møte mandag for å se nærmere på situasjonen. Verken fengselets ledelse eller Danielsen har i helgen latt seg intervjue om saken.

Men i en kommentar til TV 2, avviser Danielsen at hun har gjort noe som kan ha satt sikkerheten ved fengselet i fare.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken