Gå til sidens hovedinnhold

Slaget som sjokkerte verden

I romjula er det duket for tidenes omkamp.

HTML EMBED

Fjerde juledag er det duket for en av tidenes omkamper i UFCs 20 år lange historie når Chris Weidman forsvarer beltet, som han overraskende tok fra Anderson Silva i sommer.

Brasilianske Silva hadde vært tittelholder i mellomvektklassen siden 2006 og sto med 17 strake seierer før møtet med 29-åringen fra Long Island.

Silva mistet kontrollen
På sedvanlig vis sto Silva med hendene i hoftehøyde og inviterte Weidman, som har sine styrker som bryter, inn i en stående kamp. Uten noen sterk bryterbakgrunn har Silva utviklet sin egen teknikk for å unngå nedtakninger.

Weidman lyktes med én nedtakning i første runde, men etter et submission-forsøk, kom brasilianeren seg på beina igjen. Silva fortsatte å erte på seg Weidman stående og latet ikke til å ha noe respekt for motstanders slagstyrke.

Se dokumentar fra den første kampen i videovinduet øverst

Selv om Silva virkelig hadde fått Weidman akkurat der han ville ha ham, dro han det hakket for langt i andre runde. I alle fall er det lett å si det i ettertid når resultatet ble som det ble.

Mens Silva sto og klovnet og latet som han var rystet, fikk Weidman inn en skikkelig treffer rett på haka til veteranen, som gikk i bakken. Weidman gikk inn for å avslutte kampen og lyktes med det. Bomben var et faktum.

- Hvem tror du at du er?
Weidman innrømmer at han lot seg provosere av måten Silva opptrådde i deres første møte i juli.

- I andre runde kom det til et punkt der jeg tenkte at nok var nok. «Hvem tror du at du er? Hvis du kan slå meg, slå meg». Jeg var forbannet over at han hadde baller til å gjøre det mot meg. Det er mange mennesker som ser på, sier Weidman til UFC Countdown.

Brasilianeren innrømmer at selv om han har lyktes med lignende taktikk tidligere, dro han det for langt denne gangen.

- Jeg prøvde å finne rytmen og lede kampen dit min teknikk ville være bedre enn hans, men på et tidspunkt endte jeg opp med å miste kontrollen.

Klovning eller taktikk?
Silvas manager, Ed Soares, tror ikke nødvendigvis at tapet bare er negativt.

- Jeg føler at dette var en bra ting for Anderson. Før dette skjedde, var det en liten følelse av uovervinnelighet. Overalt hvor han gikk ble han kalt champ og folk sa at han var den beste. Til slutt begynner han å tro at han er uslåelig.

Han kan imidlertid ikke love at Silva vil forandre taktikk.

- Jeg blir ikke overrasket om han kommer ut og «showboater» igjen. Det er hans stil.

Men det mange kaller show og stjernenykker, er en viktig del av Silvas måte å fighte på. Chris Weidmans jiu-jitsu-trener John Danaher forklarer:

- Det som ser ut som klovning er faktisk en unik og interessant måte å forsvare nedtakninger for Anderson Silva. Han kommer ikke fra en brytebakgrunn, så han utviklet en teknikk der han holder hendene lavt, kjører dem under armene til motstanderen og går bak mot buret for å unngå å bli tatt ned.

Om Anderson Silva kan ta tilbake beltet han var eier av i nesten sju år, kan du se natt til 29. desember på C More Live.

HTML EMBED

Ronda Rousey forsvarer sitt belte i den kvinnelige bantamvektklassen på samme stevne. Miesha Tate er motstander.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken