Gå til sidens hovedinnhold

Slakter eget bordellforslag

Unge Høyre vil likevel ikke ha bordeller. - Ville blitt som å kjøpe brød, sier Unge Høyre-lederen.

(BIIPMAG): For en uke siden skrev biipMag om at Akershus Unge Høyre foreslo at bordellvirksomhet skulle legaliseres.

Les saken og delta i debatten her: Unge Høyre vil ha bordeller

Unge Høyres leder Henrik Asheim slaktet den gang forslaget i biipMag, og etter mye medieomtale, valgte sentralstyret i Unge Høyre lørdag å gå i mot forslaget. Kun tre sentralstyremedlemmer ville gå inn for forslaget.

- Ikke til salgs
Asheim mener mennesker ikke skal være til salgs.

- Å åpne for offentlige godkjente bordeller betyr i realiteten at samfunnet ville si at kjøp av sex er som å kjøpe brød i butikken. Mennesker er ikke til salgs, og det har Unge Høyre nå slått fast, sier Asheim til biipMag.no.

Han mener Akershus Unge Høyre ikke har forstått hva som er problemet.

Sentrum for menneskehandel i Europa er land hvor bordellvirksomhet er tillatt, og det er et bevis på at denne politikken er feilslått, og at det var riktig å stemme forslaget ned. Prostitusjon diskuterer vi utelukkende av hensyn til de som dessverre har havnet inn i miljøet. Dette forslaget viste manglende forståelse for problemet – nemlig internasjonal menneskehandel og desperate skjebner, sier Asheim.

- Jeg er glad for at Unge Høyres fylkesledere og sentralstyret så klart har tatt avstand fra denne politikken, avslutter han.

- I ordnede former
Akershus Unge Høyre mener derimot at forslaget vil gi en forbedret situasjon for de prostituerte.

- Vi ser for oss en kontroll hvor det sørges for at ting foregår i ordnede former, hvor det ikke skjer vold, seksuelle overgrep og lignende, som er hverdagen for mange prostituerte i dag, sa leder i Akershus Unge Høyre, William Johnsen, til biipMag da vi sist omtalte saken.

Siste fra biipMag
Sjekk Sarah Palins hip hop-groove
Frekt tilbehør til deg
- Norske jenter er vågale

GÅ TIL FORSIDEN HER

Kommentarer til denne saken