Gå til sidens hovedinnhold

Slakter Hamréns Zlatan-utspill

Erik Hamrén fikk en verst tenkelig start på jobben som svensk landslagssjef.

Mandag presenterte RBK- og Sverige-trener Erik Hamrén sin første landslagstropp. Den inneholdt ikke Zlatan Ibrahimovic – etter superstjernens eget ønske.

Hamrén gjorde også rede for Zlatans situasjon på pressekonferansen.

- Jeg snakket med Zlatan et par ganger i går, og han er usikker på hvordan han skal gjøre det med landslaget. Han er tvilende til om han skal fortsette å spille på landslaget. Til han har tatt den beslutningen, tar jeg han heller ikke ut på landslaget. Jeg respekterer det, sa han.

Irritert agent
Det skulle han kanskje ikke ha gjort. For selv om noen hevder den norske fotballkulturen er i ferd med å bli lukket, er tydeligvis Erik Hamrén vant med en helt annen åpenhet i Trondheim enn det Zlatan er i Barcelona.

For nå rykker Zlatans agent, Mino Raiola, ut og slakter Hamrén.

- Jeg hadde håndtert det på en annen måte. Det er en fare for at han foverrer situasjonen, sier Railoa til Aftonbladet.

- Det er min personlige oppfatning, men jeg synes det er veldig tvilsom å ta det opp på denne måten. En spiller av Zlatans «dignitet» lar man fundere i ro og fred uten å legge press på ham på denne måten, fortsetter Raiola.

- Handler om å være ærlig
Han hevder Zlatans nei til privatkampen mot Italia skyldes at hen er skadet, sliten og skuffet over at Sverige ikke kom til EM.

- Det hadde vært naturlig å bare si at han står over Italia-kampen. Så kunne de ha møttes og diskutert når det har roet seg ned, sier Zlatans agent.

Erik Hamrén ser likevel ingen grunn til å legge seg flat.

- For meg handler det bare om å være ærlig. Jeg kunne sagt at Zlatan ikke kunne spille mot Italia på grunn av skader og så videre. Men jeg ble enig med Zlatan om å si det som det er, i stedet for å komme med masse tåkeprat, sier Hamrén til Aftonbladet.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar