Gå til sidens hovedinnhold

Slakter RBK-offensiven

Yssouf Koné ble vettskremt da han fikk se UEFAs egen sjansestatistikk etter 0-2 tapet for Schalke 04.

LERKENDAL (Nettavisen) ROSENBORG-SCHALKE 04 0-2:

Yssouf Koné hadde fullt respektable ti mål på tolv kamper før oppgjøret mot Schalke. Så ble han satt ut av startoppstillingen. Kraftspissen skjulte dårlig skuffelsen og fortalte Nettavisen rett etter avgjørelsen at han var «sint og ikke skjønte begrunnelsen for vrakingen».

Det gjorde han fremdeles ikke onsdag kveld, men ønsket ikke å fyre opp under debatten om trener Knut Tørums defensive inngang til oppgjøret.

- Avgjørelsen har allerede skjedd, det var Knut som tok den – og det får jeg ikke gjort noe med nå, sier Koné på diplomatisk vis til Nettavisen.

Oppgitt
Men etter å ha blitt konfrontert med hvor mange avslutninger på mål laget hans hadde: nada, null og niks – kan ikke 25-åringen nekte for at det ikke ser pent ut på papir.

- Ja, jeg så den statistikken. Vi spilte virkelig dårlig og hadde nesten ingen målsjanser. Vi hadde null skudd på mål! Det er forferdelig. Vi spiller hjemme mot Schalke i Mesterligaen og makter nesten ikke å skape noen ting, sier han og rister på hodet.

- Hvis en sammenlikner med Chelsea og Valencia er Schalke det laget i vår gruppe som holder lavest nivå. Og vi makter ikke å utfordre dem en gang.

Paradoksalt nok kom RBKs største sjanse da Heiko Westermanns hasardiøse tilbakespill ble slått i stolpen av keeper Manuel Neuer. Tyskerne var derimot mer målfarlige. Først nettet Jermaine Jones etter et kjapt slått frispark i bakrom, før måltyven Kevin Kuranyi nok en gang utnyttet svakt forsvarsspill minuttet før slutt.

- Knuts valg
Heller ikke rekkekompis Abdou Razack Traoré var noen blid mann etter smultringen på Mesterligaens andre kampdag.

- Dette er ikke godt nok. Vi spiller på hjemmebane og kan ikke være fornøyde med 0-2 tap.

- Var det riktig av treneren å plassere Yssouf Koné på benken fra start?

- Jeg vet ikke. Jeg kan ikke snakke om det. Det er Knuts valg, svarer Traoré.

Feil ødela
Marek Saparas ansikt fortalte alt om skuffelsen i RBK-leiren etter oppgjøret. Slovaken ville så gjerne vise seg frem fra sin beste side mot tyskerne, men også han bar preg av at evnen ikke strakk til i det ypperste europeiske selskap.

- Vi hadde en kjempesjanse ved Steffen på stillinga 0-0. I stedet forsøker vi å sette dem i offside på 0-1. Det var vår store feil. Det var der vi tapte kampen, sier Sapara.

Midtbanestjernen er blitt koblet til tyske storklubber tidligere, men sier han ikke følte noe spesielt press når nettopp Schalke var motstander.

- Jeg forsøker å gjøre mitt beste i hver eneste kamp. Mesterligaen er veldig viktig for meg og for resten av laget. Det er kamper alle spillere ønsker å være med i. Vi gjorde et godt resultat i London siden vi var heldige. I dag spiller vi langt bedre, men vi tok ikke vare på muligheten.

PS! Ifølge den offisielle kampstatistikken fyrte Rosenborg av sju skudd. Ingen av dem traff målet. Schalke på sin side blir bokført med 13 skudd, fem av dem på mål.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen