Gå til sidens hovedinnhold

- Slankekurer fører til feitere barn

Slankekur for barn kan virke mot sin hensikt, viser ny undersøkelse. Årsaken er at barna vil sprekke og ende opp i enorme matorgier etter endt grønnsaksøkt.

Hvert femte barn i Norden er nå overvektig, ifølge tall som VG presenterte mandag.

Lite effektive
En ny amerikansk undersøkelse viser imidlertid at barn som blir satt på slankekur, ender opp med å gå opp i vekt, til tross for at de får i seg mindre kalorier og deltar i mer fysisk aktivitet.

- Slankekurer for å kontrollere vekta til barn og unge er lite effektive og fører ofte til vektøkning. Årsaken til dette er at barn som blir satt på slankekur tyr til matorgier i løpet av slankekuren eller etter endt slankekur, hevder leger i en fersk rapport fra Brigham and Women's Hospital i Boston, USA.

- Trøstespising
Rapporten er basert på en studie av mer enn 16.000 amerikanske gutter og jenter mellom 9 og 14 år. Den er presentert i denne månedens utgave av journalskriftet "Pediatrics".

Generelt viser rapporten at både jenter og gutter legger på seg mer enn andre jevnaldrene barn som ikke er på slankekur.

Stoffskifte
Ifølge rapporten kan årsaken være forandringer i barnas stoffskifte, men mest sannsynlig skyldes tendensen at barna ikke klarer å holde slankekuren over tid, og at de innimellom ender opp med å ”trøstespise” mer enn de ville gjort ellers.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis