Gå til sidens hovedinnhold

Slapp jublen løs med Solskjær

Molde tok et lite skritt nærmere Champions League.

MOLDE - SLIGO ROVERS 2-0 (3-0)

Molde er videre til neste runde av Champions League-kvalifiseringen etter å ha slått irske Sligo Rovers 2-0 på Aker Stadion tirsdag kveld.

Martin Linnes scoret kampens første mål etter kun 5 minutter, mens Aliou Coly la på til 2-0 for Molde ti minutter før full tid. Dermed vant Molde til sammen 3-0 mot laget fra Irland etter to kamper.

I den tredje kvalifiseringsrunden møter Molde trolig polske Legia Warszawa, noe som blir en langt vanskeligere oppgave enn Sligo Rovers.

Til tross for at laget hans er videre, var Ole Gunnar Solskjær lite fornøyd med det laget hans viste før pause.

- Vi startet bra de første seks-sju minuttene, men der ifra og fram til pause lignet vi ikke på oss selv. Det var ingen fasong på laget, spillerne forsøkte å vinne kampen på egen hånd og vi var heldige som ikke slapp inn to-tre mål før pause, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

- Vi må opp veldig mange prosent når vi spiller mot Warszawa. Det vi leverte i første omgang i dag er nesten så langt unna som det er mulig å komme, sier han.

Drømmestart
For etter å ha slått Sligo Rovers 1-0 borte i det første oppgjøret av Champions League-kvalifiseringen, trengte Ole Gunnar Solskjærs Molde kun uavgjort da det irske laget kom på besøk på Aker Stadion tirsdag kveld.

Og det så ut som om det skulle blitt lett match for Molde, da Martin Linnes satte inn 1-0 til hjemmelaget etter bare fem minutter spill.

Linnes fikk ballen like ved Sligos 16-meter og gjorde ingen feil da han tuppet ballen i mål. Dermed så det svært vanskelig ut for gjestene fra Irland.

Men bortelaget ga ikke opp av den grunn. Få minutter senere var gjestene svært nære utligning da Anthony Elding mottok ballen på sju meter, men Sligo-spilleren klarte ikke å få til en god nok avslutning.

Gjestene fortsatte å presse det neste kvarteret, og produserte flere stor målsjanser som burde ha ført til scoring. Men Molde klarte å stå imot.

Ti minutter før pause holdt de også på å doble ledelsen da de kom alene to mot én, men Moldes Daniel Chima klarte ikke å få kontroll på ballen.

Dermed sto det fortsatt 1-0 ved pause.

Bedre etter hvilen
Mens Molde slet en del defensivt før pause, virket Ole Gunnar Solskjær å ha fått orden på forsvaret etter hvilen.

Molde kom også klart best i gang etter pause, og kun et under gjorde at det ikke sto 2-0 til hjemmelaget etter 55 minutter, da Vegard Forren fikk sjansen fra fem meter. Men dessverre for Forren og Molde fikk en Sligo-spiller blokkert avslutningen.

Hjemmelaget fortsatte å styrke kampen utover omgangen, og etter 78 minutter kunne de slippe jubelen løs for andre gang tirsdag kveld.

Aliou Coly fikk ballen fra en lagkamerat inne i boksen, og gjorde ingen feil da han styrte ballen i lengste hjørne. Dermed sto det 2-0 til Molde. Nigerianeren var strålende fornøyd med scoringen og feiret med å gi manager Solskjær, det TV 2-kommentator Kasper Wikestad mente var, «verdens beste klem».

Sligo Rovers klarte aldri å svare Molde, og dermed er vant Solskjærs gutter til sammen 3-0 på de to oppgjørene, og er dermed videre til neste kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken