De fire store i Premier League har i snitt tjent 1,38 milliarder kroner på de siste seks Champions League-sesongene til sammen. Dette er nesten fire ganger så mye som de spanske lagene.

Aller øverst troner Chelsea.

4,3 milliarder årlig
I en rapport utgitt av det italienske sportsrådgivingsfirmaet StageUp, blir det anslått at Uefa har delt ut mer enn 26 milliarder kroner til de 70 klubbene som har deltatt i Champions League de siste seks årene.

- Vår undersøkelse viser at det som er en god fordeling av omsetning i nasjonale ligaer, som for eksempel Premier League, ikke er nok til å forhindre at et fåtall klubber er de eneste som vinner, sier president Giovanni Palazzi i StageUp ifølge Reuters.

Oversikten viser at Chelsea tjente rundt 1,6 milliarder kroner, etterfulgt av Manchester United med rundt 1,48 milliarder og Arsenal med 1,35 milliarder.

Den franske klubben Lyon plasserte seg på fjerdeplass, like foran Liverpool på femte. Liverpool havner bak Lyon fordi merseysideklubben ikke kvalifiserte seg for Champions League i 2003/04. Videre følger AC Milan, Barcelona, Inter, Bayern München og til slutt PSV Eindhoven på tiendeplass.

Større bredde i Spania
Til tross for at Barcelona og Real Madrid har dominert den spanske ligaen, har hele ti spanske klubber kvalifisert seg til Champions League, mot Englands fire, og dette slår kraftig ut i gjennomsnittsberegningen.

Halvparten av pengene har kommet fra TV-avtaler, mens den andre halvparten er penger som er basert på resultatene. I tillegg har klubbene tjent ekstra på billettsalg og supportereffekter.

De engelske klubbene slår knockout på de fleste lag på banen også. Selv om det bare har vært fire engelske lag i Champions League, har tre engelske klubber har vært i semifinalene i Champions League de siste tre sesongene.

78 millioner til vinneren
Denne sesongen har premieutbetalingene steget 26 prosent, og har en begynnersum på nesten 62 millioner kroner. Seier i gruppespillet gir sju millioner kroner, mens en seier i finalen i Madrid vil være verdt 78 millioner kroner, mot forrige sesongs 60 millioner kroner.

Totalt er det delt ut hele 26,2 milliarder kroner de siste fem årene. Hvis man legger landende opp mot hverandre, ser listen slik ut:

1. England: 4 klubber, 5,56 milliarder kroner

2. Italia: 7 klubber, 4,13 milliarder kroner

3. Spania: 10 klubber, 3,72 milliarder kroner

4. Tyskland: 6 klubber, 2,74 milliarder kroner

5. Frankrike: 6 klubber, 2,06 milliarder kroner