Gå til sidens hovedinnhold

Slåsskamp etter VM-tap

Costa Ricas reserver gikk til angrep på journalistene da laget tapte for Uruguay.

URUGUAY-COSTA RICA 1-1, SAMMENLAGT 2-1:

De var så nær, Costa Rica.

De hadde tapt 0-1 hjemme for Uruguay, og hadde 1-1 på bortebane. De skapte også et par store sjanser som kunne avgjort kampen. Men de lyktes ikke. Dermed måtte «norske» spillere som Celso Borges og Cristian Bolanos slukkøret innse at det ikke blir noe VM-spill neste år.

I stedet kan Uruguay og en stjerne som Diego Forlan booke turen til Sør-Afrika. Dermed er alle de 32 lagene som skal til neste års fotball-VM klare.

Det endte imidlertid stygt rett før slutt av nattas kamp. Spillere fra Costa Ricas reservebenk skal ha barket sammen med et tv-team og andre på sidelinjen, og selve kampen måtte stoppes i om lag fem minutter. Det er foreløpig ikke kjent hva som lå bak sammenstøtene, men Costa Ricas trener mener det hele ødela for hans lag.

- Jeg vet ikke hvordan pressen får tilgang til å slåss, men kampen ble stoppet da vi var på vårt beste, sa trener Simoes oppgitt.

- På Costa Rica har vi ikke sånn ondskap som Uruguay tydeligvis besitter. Hadde vi hatt det, kunne vi gjort det på samme måte mot USA, la han til.

Costa Rica var nemlig nær en VM-plass også i den siste kvalifiseringskampen mot USA, men en sen utligning der sendte Honduras til VM og Costa Rica til playoff mot Uruguay.

Da kampen kom i gang igjen etter nattas bråk var det uansett for sent for Costa Rica.

Uruguay fortjente imidlertid å gå videre. Spissparet Forlan og Ajax-toppscorer Luis Suarez hadde en rolig dag på topp, men det ble bedre da Sebastian Abreu kom inn for Suarez. Abreu satte også inn 1-0, og med 2-0 sammenlagt så det greit ut for Uruguay.

35 år gamle Walter Centeno utlignet imidlertid like etter for Costa Rica, og da var de bare et mål unna. Alvaro Saborio hadde så en gyllen mulighet til å avgjøre for Costa Rica tre minutter før full tid, men bommet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken