Politiet i Eksjö i Sverige er anmeldt for tjenestefeil etter at en anmeldelse i forbindelse med den MS-syke kvinnen ble liggende i ti måneder, melder nyhetskanalen.se.

Slo med krykke
Den nå siktede 58-åringen skal ha slått sin samboer med en krykke i november i fjor, og vitner leverte inn en anmeldelse på forholdet. Den ble liggende i ti måneder før politiet foretok seg noe med den.

Mandag tok politisjefen i Jönköping ut anmeldelse, med mistanke om tjenesteforsømmelse.

Da politiet i forrige uke startet å utrede saken, fant de den syke kvinnen innesperret i en liten hytte på en campingplass i Eksjö. Ifølge aftonbladet.se fant politiet henne da liggende ved siden av søppel.

- Da de så hvilken tilstand hun var i og hvordan det så ut der, tok de en avgjørelse på at samboeren måtte finnes og kvinnen sendes til sykehus, sier etterforsker Göran Larsson.

Samboeren er nå siktet, mistenkt for å ha holdt henne innesperret i ni år og for å ha fysisk mishandlet henne.

Avhøres i dag
Mandag regner politiet med å kunne snakke med kvinnen, for første gang siden hun ble funnet. En tøff tid venter kvinnen, både dersom saken ender i retten, men også for å få kvinnen økonomisk og psykisk på beina.

- Nå gjelder det at hun får all hjelp som finnes, både psykisk og fysisk. Dessuten må hun få hjelp med det økonomiske og en plass å bo, slik at hun føler at hun har rett til et eget liv, sier Carina Ohlsson, leder i Sveriges landsforbund for kvinnehjelp.

Gunvor Viklund, som jobber på et av kvinnesentrene, mener kvinnen bør flytte fra området og bygge seg opp et nytt liv et annet sted.

- Hun bør slippe å daglig se hytta og minnes hva som har skjedd.

Stor medieoppmerksomhet
Mandag ble også aktor i saken utnevnt, Klas Lorefors. Han er bekymret for den store medieoppmerksomheten saken har fått.

- Selvsagt vil man være den som snakker med vitner først, slik at man får den spontane forklaringen. Da er det lettere å vurdere sannhetsinnholdet, sier Lorefors til nyhetsbyrået TT.

Også politiet er redd vitner kan påvirkes av de mange historiene som har kommet ut i media, men sier det er snakk om ressursmangel som gjør at politiet ikke etterforsket saken eller snakket med vitner i helgen.

Natt til søndag ble den 15 kvadratmeter store hytta de to har bodd i, utsatt for hærverk. Så langt er ingen mistenkte, men det har mest sannsynlig sammenheng med