Gå til sidens hovedinnhold

"Sleipner"-saken i retten igjen

16 mennesker omkom da "Sleipner" gikk på grunn i 1999. Kapteinen og rederiet ble frifunnet i tingretten. Mandag starter ankesaken.

Kaptein Sverre Johan Hagland er tiltalt for å ha utvist uaktsomhet da " Sleipner" gikk på grunn og sank ved Store Bloksen for snart fire år siden. Rederiet Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) er tiltalt for å ha tillatt at "Sleipner" var i trafikk uten at mannskapet hadde god nok sikkerhetsopplæring, melder NTB.

Ble frikjent

11. november i fjor ble både kaptein Hagland og HSD frikjent i Sunnhordland tingrett. Aktor hadde da lagt ned påstand om seks måneders betinget fengsel for Hagland og en bot på 4 millioner kroner for rederiet. Dommen ble anket, og mandag starter ankesaken i Gulating lagmannsrett i Bergen.

Fordele skyld

- Frifinnelsen i tingretten var uholdbar og umulig å leve med. Jeg er derfor glad for at saken kommer opp igjen, sier Roy Erling Furre til NTB. Han leder støttegruppen for de overlevende og etterlatte etter forliset.

Mange av de etterlatte og overlevende mener at Sjøfartsdirektoratet også bærer skyld for forliset som kostet så mange menneskeliv. Men statsadvokaten valgte å ikke ta ut tiltale mot direktoratet.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen