Gå til sidens hovedinnhold

- Slepte liket etter båten

Ifølge statsadvokat Tormod Haugnes slepte Helge Ivar Breland Pedersen (38) det nakne liket av Ann-Helen Karlsen etter en båt før han dumpet henne.

Statsadvokat Tormod Haugnes hevder at Ann-Helen Karlsen ble drept nede i en containerhavn i Risavika natt til søndag 6. mars 2005, skriver Rogalands Avis.

Ann-Helen, Pedersens ekskone og Pedersen skal ha gått tur ut på natten. Der skal Pedersen ha drept Ann-Helen med en hammer, samt ved kvelning. Deretter ble hun avkledd og festet sammen med betongelementer til en båt. Pedersen brukte deretter båten til å slepe liket utover havna for så å dumpe henne.

- Kona var vitne
Ifølge Haugnes var Pedersens daværende kone vitne til det hele, men ventet inne ved land da Pedersen slepte liket utover sjøen. Det er utelukkende hennes forklaring som er grunnlaget for drapstiltalen.

Betongelementet Ann-Helen ble senket i havet med skal ha vært fundamentet på en gjerdestolpe som ble fjernet.

Drapstiltalte Helge Ivar Breland Pedersen hadde ingenting imot å bli fotografert av et stort medieoppbud da saken mot ham startet i dag. Deretter nektet han straffskyld for drap på Ann-Helen Karlsen.

Klokken 09.00 ble retten satt av tingrettsdommer Mariann A. Svensen. Pedersen (38) erkjente ikke straffskyld på de alvorligste punktene om drap på Ann-Helen «Lena» Karlsen, voldtekt, voldtektsforsøk og drapsforsøk på sin tidligere kone og en tidligere kjærest.

Men han erkjente delvis straffskyld for oppbevaring av 1,5 kilo amfetamin ved Vatneleiren, samt ulovlig bilkjøring og oppbevaring av diverse våpen.

Les tiltalepunktene statsadvokaten har anlagt her .

Helge Ivar Breland Pedersen møter i tingretten sammen med sine forsvarere Arvid Sjødin og Svein Kjetil Lode Svendsen, påtalemyndigheten ledes av statsadvokat Tormod Haugnes. Også etterforskningsleder Lone Wickstrøm deltar i aktoratet, hun har tittelen politispesialist. Saken skal dømmes av en uvidet meddomsrett på fem personer.

Les også: En kvinne (50) hevder å vite sannheten om drapet på Ann-Helen Karlsen, og at Pedersen ikke er skyldig i drap.

Rusbehandling
Ann-Helen Karlsen kom til Stavanger fra Lillesand i begynnelsen av mars 2005, i forbindelse med en samtale rundt et behandlingsopplegg for rusmisbruk. Hun kom med tog og det var meningen hun skulle returnere til Lillesand samme kveld. Imidlertid bestemte hun seg for å bli værende i Stavanger, ifølge statsadvokat Tormod Haugnes' innledningsforedrag sammen med to sentrale medlemmer av Bandidos. Disse skal også vitne i saken.

Lørdag 5. mars drar Ann-Helen til sin tidligere kjæreste Helge Ivar Breland Pedersen i Tananger. Der er også Pedersens daværende kone, samt Pedersens mor. De skal ha noe de kaller for vinfest.

Utpå kvelden ønsker Ann-Helen å besøke Pedersens yngre bror, som hun kjenner godt fra før, Ann-Helen er tidligere kjæreste med Pedersen, og de er alle opprinnelig fra Lillesand.

En bekjent kjører dermed Ann-Helen til Pedersens bror, tilbake i leiligheten i Tananger sitter drapstiltalte, hans kone og hans mor.

Senere den samme natten bestemmer Ann-Helen seg for å dra tilbake til Pedersen. På Shell-stasjonen i Hagakrossen forlater sjåføren henne, og dette er siste sikre observasjon av henne.

Følg saken på Rogalands Avis.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken