CLEVELAND (Nettavisen): Den eneste som alltid får svar på telefoner til Donald Trump, er datteren Ivanka (34), skriver Politico.com i en dyptgående artikkel om hennes vei fram til posisjonen som den viktigste rådgiveren til republikanernes presidentkandidat, Donald Trump.

- Mr. Trump stoler betingelsesløst på henne, sier Trumps talskvinne Hope Hicks til nettstedet.

Det var Ivanka som introduserte ham for publikum i Trump Tower på Fifth Avenue i New York da han sommeren 2015 annonserte at han stilte til valg.

Det var også hun som introduserte ham da han natt til fredag inntok scenen i arenaen til NBA-mesterne Cleveland Cavaliers for å holde sin seierstale under republikanernes landsmøte, der han tirsdag offisielt ble nominert som partiets presidentkandidat i valget i november.

- Fargeblind og kjønnsnøytral

Tidligere denne uka har sønnene Donald Junior og Eric, samt kona Melania og datteren Tiffany alle holdt taler under landsmøtet.

Den viktigste talen var det igjen Ivanka som fikk. Hun benyttet anledningen til å tegne et tydelig bilde av en varm mann, og understreket at han som president også vil jobbe for kvinners saker.

- Jeg har jobbet ved siden ham i et tiår nå, i Trump-organisasjonen, og jeg har sett hvordan han opptrer som leder og tar viktige beslutninger som former karrierer og forandrer liv. Jeg har lært mye om verden gjennom å gå sammen med ham til byggeplasser, sa hun til delegatene i Quicken Loans Arena i hjembyen til Jesse Owens.

- Det har alltid vært mennesker av alle etnisiteter og bakgrunner på hans arbeidsplasser, og lenge før det var vanlig, så jeg også kvinner, la hun til.

Deretter beskrev hun sin far som fargeblind og kjønnsnøytral.

- I min far selskap er det flere kvinnelige enn mannlige ledere. Kvinner får samme lønn som menn. Og når en kvinne blir mor, blir hun støttet, ikke stengt ute.

Styrket posisjon blant kvinner

Talen gikk rett hjem hos delegatene i salen, og spesielt den kvinnelige delen av det republikanske partiet lot seg imponere av den 34 år gamle trebarnsmoren.

- Det var en flott tale. Jeg liker hennes standpunkt når det gjelder kvinner. Jeg tror at kvinners karrierer ofte blir lidende når de får barn, spesielt når de skal tilbake i arbeid, sier delegat Susan Hatfield fra Connecticut til Nettavisen.

Hun og kollega Annalisa Stravato var mektig imponert over Ivanka Trumps opptreden.

- Tror dere at hennes tale styrker Trumps presidentkandidatur?

- Absolutt!

- Og kanskje spesielt overfor kvinnelige velgere?

- Absolutt!

- Jeg håper at min datter så på denne talen og velger Ivanka som sin rollemodell. Hun er grasiøs, veltalende, sterk – hun er alt en republikansk kvinne skal være, sier Stravato til Nettavisen.

Nøkkelperson

Ifølge artikkelen i Politico har Ivanka alltid hatt et tett forhold til sin far. Ikke i den forstand at han har gått mange turer med henne i parken, men heller gjennom at han alltid har vært tilgjengelig og lyttet til henne.

Trumps politiske rådgiver Roger Stone sier til nettstedet at Ivanka internt blir vurdert som svært viktig for valgkampen til Trump.

Både fordi hun er rolig og forståelsefull der han er impulsiv og aggressiv, og fordi hun er i stand til å dempe retorikken hans når hun føler at det er på sin plass.

- Jeg anser henne som den største ressursen når det gjelder å vinne kvinnelige velgere, sier Stone.

Det inntrykket forsterkes av de samtalene Nettavisen hadde med kvinnelige delegater under republikanernes landsmøte.

- Talen hennes var utrolig. Hun har aldri holdt en slik tale. Donald Trump har holdt taler under folkemøter i lang tid nå, og blitt bedre og bedre, men Ivanka har aldri gjort det og likevel var hun briljant, sier Virginia-delegat John Fredericks til Nettavisen.

Henvendte seg til kvinner

Donald Trump kommer til å trenge Ivanka også i månedene som kommer. Han har støtt fra seg mange kvinner opp igjennom årene med sine kjønnsdiskriminerende uttalelser. Han sliter også med oppslutningen blant svarte. I tillegg har han støtt fra seg både Jeb Bush og Marco Rubio, to av de viktigste politikerne i den viktigste delstaten på valgdagen, nemlig Florida.

Det var derfor ingen tilfeldighet at både Ivanka og Donald Trump avsluttet landsmøtet i Cleveland med å rekke ut hendene til kvinnelige velgere og love likelønn og fødselspermisjoner.

- Hun nådde nok ut til kvinnelige seere. Donald Trump har skapt et annerledes republikansk parti. Trump-familien snakker om kvinner, om barn, om likelønn, om lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, som ingen republikanere snakker om. Dette er veldig annerledes, sier Fredericks til Nettavisen.

- Han har faktisk tatt det republikanske partiet som George Bush senior og George Bush junior skapte og fjernet den politikken de mislyktes med, sier Virginia-delegaten, som mener at Trump nå gjennomfører en sunn og etterlengtet modernisering av partiet.

En stor del av æren for det skal nok i så fall datteren Ivanka ha.