Gå til sidens hovedinnhold

Slik ble sex-guvernøren avslørt

FBI trodde de skulle felle Eliot Spitzer på korrupsjon.

Det føderale politbyrået FBI og skattemyndighetene IRS gransket New York-guvernør Eliot Spitzer i forbindelse med noen mistenkelige pengeoverføringer. Myndighetene mistenkte Spitzer for å skjule bestikkelser som han hadde mottatt som guvernør.

Men først noen måneder senere oppdaget FBI-agenter at Spitzer slettes ikke forsøkte å gjemme unna bestikkelser, men hadde til hensikt å skjule pengeoverføringer til selskapet QAT. Etter nærmere ettersyn viste det seg at dette selskapet var et prostitusjonsnettverk.

Møte med «Kristin»
FBI avslørte at Spitzer hadde bestilt en luksusprostituert på selveste Valentine’s Day i år. Spitzer bestilte et møte med «Kristen» i Washington D.C. 13. februar, og ble oppført som klient 9 i etterforskningsdokumentene. Myndighetene sitter på en rekke bevismaterialer, som telefonavlytting og e-poster, som tilknytter guvernøren til dette prostitusjonsnettverket.

Det var en bank som rapporterte om Spitzers pengeoverføringer til skattemyndighetene, og dermed ble FBIs korrupsjonsgruppe brakt på banen for å etterforske Spitzer.

- Vi var overhodet ikke interessert i prostitusjonsnettverket inntil Spitzer ledet oss til dette, sier en tjenestemann tilknyttet det amerikanske justisdepartementet, melder ABC News .

Spitzer risikerer å bli tiltalt for noe som blir omtalt som «strukturering». Dette innebærer å opprette en serie med pengeoverføringer som forvrenger den sanne hensikten med overføringene.

- Svekker Clinton
Svein Melby, leder for Transatlantiske studier ved Institutt for forsvarsstudier, tviler på at Spitzer-saken vil svekke Det demokratiske partiet, men tror at Hillary Clinton vil kunne bli rammet av sexskandalen.

- Det er klart at dette bringer Clinton-trøbbelet på 1990-tallet opp igjen i folks bevissthet. Jeg tenker først og fremst at de assosierer dette med Bill og Hillary. Det bringer opp gamle minner om hva man hadde i Det hvite hus da de holdt på, og det var ikke særlig lystig, sier Melby og henviser til Monica Lewinsky-affæren.

- Dette skjer i en periode hvor Hillary er avhengig av mediedekning. Dette er en såpass stor affære at det kommer til å legge beslag på mediene i dagevis og kanskje ukevis, så dermed taper hun nyhetskampen, sier Melby til Nettavisen.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre