Gå til sidens hovedinnhold

Slik ble Shawn funnet

Politimennene fant Shawn Hornbeck etter fire år i fangenskap. Les deres historie.

Etterforskningen til Chris Nelson og Gary Wagster førte til at 15 år gamle Shawn Hornbeck ble funnet etter fire år.

Det var jakten på 13 år gamle William Ben Ownby som gjorde at Hornbeck ble funnet. Ownby hadde blitt kidnappet fire dager tidligere.

Avslørt av bilen
Michael Devlins hvite bil avslørte ham. Bilen matchet beskrivelsen til en bil etterlyst i forbindelse med kidnappingen av Ownby fire dager tidligere.

Torsdag reiste de to etterforskerne til nabolaget South Holmes i Kirkwood, Missouri der bilen sto. En nabo pekte Michael Devlin som bileieren. Da Devlin kom ut for å tømme søpla, ble han konfrontert av de to tjenestemennene.

Snudde 180 grader
I begynnelsen var den 41 år gamle pizzeria-ansatte Devlin imøtekommende. Men da Nelson og Wagster begynte å stille ham spesifike spørsmål, snudde han 180 grader, forteller tjenestemennene.

- Det gikk fra en vanlig konversasjon til alt annet enn det, sier tjenestemennene som ikke vil snakke om detaljene i samtalen.

- Da vi gikk derfra hadde vi en urolig følelse. At en av oss har det, er en ting. Men at begge har det! Vi har jobbet sammen så lenge at vi skjønte da at noe var feil, sier Wagster til CNN.

Funnet
FBI og etterforskerne som ledet søket etter 13 år gamle William Ben Ownby ble kontaktet. Torsdag kveld kom de tilbake til Devlin. Da ble politiet nektet adgang til leiligheten.

Natt til fredag holdt Gary Wagster øye med leiligheten til Devlin, av frykt for at han ville gjøre noe med 13-åringen.

Dagen etter hadde politiet skaffet en arrestordre. I stuen til Devlin ble den forsvunnede Ownby funnet. Sammen med ham fant politiet den 15 år gamle Shawn Hornbeck som de senere forsto var den forsvunnede 11-åringen fra fire år tidligere.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler