Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir du avlyttet

Denne ledningen viser at norske bedrifter er sårbare for avlytting.

Firmaet Norwegian Securities Assist har funnet mikrofonen i en norsk bedrift. Eier Bent Simonsen vil ikke si om avlyttingen er politianmeldt, men sier til TV 2 at norske bedrifter er sårbare for avlytting.

Han jobber med å sjekke norske styrerom for avlyttingsutstyr, og vil ikke si hvem som er kundene. Han har funnet flere funn som helt klart tyder på avlytting.

191709

Avlytting med mobiltelefon
Simonsen forklarer hvordan man enkelt kan avlytte for eksempel et styrerom. Det kan enkelt gjøres med en skjult mobiltelefon, forklarer Simonsen til TV 2.

Det viktigste man kan gjøre for å unngå avlytting er å sjekke vinduer for mikrofoner. Norwegian Securities Assist kan også støvsuge vegger for å finne skjulte mikrofoner.

Risiko ved oppussing
-I utgangspunktet må man ha kontroll på rommet. Man må ha kontroll på alt som kommer inn av ledninger, og alt som går ut. Det farlige er under oppussing. Vet vi hvem som er ansatt i firmaet som pusser opp? spør Simonsen.

Den hemmelige rapporten om den spesialiserte sikkerhetsbransjen, som TV 2 har tilgang til, viser at avlytting er en trussel mot norske bedrifter.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter