Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir helgeværet

Drømmer du om påskeforhold i skiløypene? Da bør du glede deg til søndag.

Snør din sekk, og spenn dine ski. På søndag blir det finvær, da må du ut å gli. Grip sjansen nå, ta løypa fatt. Og husk å smøre riktig, da løypa er glatt. Det er ingen grunn til å sitte inne.

- På søndag blir det litt mildere og oppholdsvær, forteller meteorolog Ina Innesdal Sulen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

- Det blir sol i skiløypene altså?

- Ser slik ut ja. Det blir bra skiføre, svarer hun, men påpeker at det kanskje kan komme litt snø nord i landet.

Og skal vi tro Storm-metorolog Beate Tveita, er det fjellet i Sør-Norge som får det aller beste skiføret denne helgen.

- Siden det ikke er for kaldt, og det kommer lett påfyll med snø på lørdag, ser det generelt bra ut over hele landet. Men det beste skiføret blir nok å finne på fjellet i Sør-Norge. I nord kan det bli litt mer guffent, sier hun.

Uansett, et herlig svar for ekte nordmenn født med ski på beina.

Fortsatt kaldt
Det vil ikke være like kaldt som det har vært, men minusgradene vil fortsette ut februar. Dette er ganske uvanlig.

- Tendensen er at det fremdeles er forholdsvis kaldt. Slik vil det holde seg en god stund. I februar vil det være kaldt og tørt i forhold til normalen fra tidligere, melder Sulen.

Tveita forklarer at minusgradene vil fortsette å holde seg over hele landet. Bare noen få steder har muligheter for noen få plussgrader.

- Kysten på Vestlandet, fra Bergen og nordover til Ålesund, kan krype såvidt over til pluss i helgen.

Kaldest blir det derimot på enkelte steder i fjellet i Sør-Norge og på Finnmarksvidda. Her blir det rundt 15 minusgrader, ifølge Tveita.

Lavtrykk over Finnmark
Tveita forteller at det lørdag vil ligge et lavtrykk over Finnmark, som utover søndagen vil bevege seg lenger sørover. Dette gir fra seg snøbyger til kyststrøk i Finnmark, og sørover til Nordland og lengst nord i Nord-Trøndelag. I Midt-Norge er det kun snakk om enkelte byger rundt Trondheimsfjorden lørdag, mens det søndag vil komme litt spredte byger og mindre snø.

- Sør for Stad og Dovre vil det være en svak kaldfront over nordlige deler av Østlandet og vestover til Sogn og Fjordane og Hordaland. Denne kaldfronten kan gi fra seg litt mer nedbør vestover og på Sørlandet natt til søndag, sier Tveita.

Snø på lørdag
Været på lørdagen vil variere. Lengst sør kan det fort bli lettskyet, og nordover vil det etter all sannsynlighet falle litt snø. Men det er ikke snakk om store snøfall, bare lette snødryss. Mest snø er det Troms som vil få. Der vil det ifølge Tveita falle 20-30 millimeter med snø.

- Oslo, Vestlandet og nordover vil antakeligvis få ganske fint vær, sier meteorologen.

Det er altså søndag som er stikkordet for alle som liker en god tur. Lås støvelen til skien, og stav deg fram. Nyt solen og løype, før du vender nesa hjem.

Kommentarer til denne saken