Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir nye Real Madrid

Hvis Florentino Perez lærer seg å verdsette defensive spillere også, blir dette fantastisk.

Den norske ordboka definerer ordet «fantastisk» på følgende måte: «som i fantasien; utrolig, fabelaktig».

En stort bedre beskrivelse av Real Madrids lag neste sesong er det vanskelig å finne.

Cristiano Ronaldo og Kaka er president Florentino Perez' to første storkjøp, og David Villa blir sannsynligvis det neste. Dermed har 62-åringen fått på plass tre av de seks forsterkningene han har planer om å hente inn. Og verden begynner å se konturene av hvordan Real Madrid vil se ut neste sesong.

Xabi Alonso sterkt ønsket
Sky Sports' anerkjente ekspert på spansk fotball, Guillem Balague, forventer at Perez i løpet av de neste ukene også hentet inn en midtstopper og en venstreback i verdensklasse.

- Så vidt jeg forstår har David Villa sagt nei til Manchester City og Chelsea fordi han vil til Real Madrid. Etter han er det interesse for Xabi Alonso, som definitivt er en spiller de gjerne vil sette sammen med Kaka og Cristiano Ronaldo på midtbanen. Problemet er at Liverpool ikke vil selge, og i hvert fall ikke selge billig. De ønsker også en midtstopper av internasjonalt kaliber til å spille sammen med Pepe, som har vist at han har potensial til å være en av de beste stopperne i verden, mener Balague.

Prisen på Xabi Alonso, som var tilgjengelig for knapt 200 millioner kroner i fjor, har trolig steget til cirka 400 millioner kroner etter hans gode sesong i Liverpool-trøya.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Trenger defensiv slagkraft
Chileneren Manuel Pellegrini, som løftet Villarreal til store høyder, er hentet inn for å trene denne gjengen. Hans utfordring blir å skape den nødvendige balanse mellom offensiv angrepskåthet og defensiv slagkraft. Det var en balanse som for eksempel Vicente Del Bosque ble nektet da han jobbet som trener under Florentino Perez' forrige presidentperiode.

Perez er nemlig kjent for sin motvilje mot å betale forsvarsspillere og defensive spillere lønn på et relativt sett fornuftig og konkurransedyktig nivå.

(Artikkelen fortsetter)

Offensivt blir uansett Real Madrid en fryd for øynene neste sesong. Ingen kan vel egentlig erstatte Zinedine Zidane, men totalt sett ser «Galacticos II» allerede bedre ut enn «Galacticos I».

- De er ikke ferdige. Real mener at de kan bruke rundt 300 millioner euro, og fra samtalene jeg har hatt med Florentino Perez, er dette penger som til slutt vil komme tilbake med renter. De har Iker Casillas, Sergio Ramos, og det er åpenbart at de trenger en venstreback. De kommer til å ha 11 utrolige spillere og da blir jobben å selge noen av de andre. De kommer til å selge 10-12 spillere og deretter fylle tomrommene med billigere, men anstendige spillere. Det er planen, sier Balague.

Les også: Mannen bak Kaka og Ronaldo
Les også: Derfor har Real råd til Ronaldo
Les også: United aksepterer rekordbud

4-3-3 eller 4-2-3-1?
Pellegrini gjorde stor suksess med sin 4-3-3-formasjon i Villarreal. Nettavisen ser imidlertid for seg at Real Madrid like gjerne blir å se i en 4-2-3-1-formasjon neste sesong, basert på spillerstallen og kjøpene av Kaka og Cristiano Ronaldo.

Det blir ikke bare spennende å se hvem de siste kjøpene blir, men også hvilke spillere som forsvinner ut. Christoph Metzelder, Gabriel Heinze, Marcelo, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Ruben de la Red, Klaas-Jan Huntelaar, Gonzalo Higuain og Ruud van Nistelrooy er noen av stjernene i stallen per dags dato.

Den lovende argentinske midtstopperen Ezequiel Garay er tilbake fra utlån i Racing Santander, mens spissen Alvaro Negredo er kjøpt tilbake fra Almeria på grunn av en rimelig opsjonsavtale. Han er allerede blitt nevnt i en potensiell byttehandel med Liverpool for Xabi Alonso.

(Artikkelen fortsetter)

Drømmelaget
Hvis vi forutsetter at David Villa og Xabi Alonso kjøpes inn, vil Real Madrids førsteelleveren kunne se slik ut:

4-2-3-1: Iker Casillas - Sergio Ramos, ny midtstopper, Pepe, ny venstreback - Mahamadou Diarra, Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Kaka, Wesley Sneijder - David Villa. På reservebenken finner vi da, forutsatt at de ikke blir solgt, spillere som Raul, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Ruben de la Red og Fernando Gago.

I skrivende stund er Gabriel Heinze, Marcelo og Miguel Torres kandidater til venstrebackplassen, mens Ezequiel Garay og Christoph Metzelder er alternativene på stopperplass. Royston Drenthe kan vel bekle både venstre back- og vingplass, men får neppe plass i drømmelaget til Perez.

På midtbanen er Lassana Diarra, Mahamadou Diarra og Fernando Gago tre alternativer til en defensiv rolle, mens Arjen Robben, Wesley Sneijder og Rafael van der Vaart er blant de sterkeste utfordrerne til en offensiv rolle. Klubbsliteren Guti blir det neppe plass til neste sesong, annet en eventuelt på innbytterbenken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken