Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir påskeværet

Skal du på påskeferie, bør du lese denne saken først.

Det ser ut til å bli en våt og grå start på påsken. Meteorologene melder om nedbør i palmehelgen.

- Foreløpig ser ikke påskeværet særlig lovende ut noen steder. Det blir stort sett lavtrykk over hele Skandinavia. Mest sannsynlig fører det til skyet vær og nedbør i hele Norge, sør for Trondheim, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen i Storm Weather Center.

Det ligger dermed an til å bli kjedelig påskestart for skigåere og hytteturister i fjellet. Lengre nord er de heldigere.

- I Nord-Norge er det større sjanser for oppholdsvær og sol. Ellers blir det stort sett grått vær i resten av landet. Lavtrykket og nedbøren kan føre til snø i påskefjellet, hvis det er kaldt nok. Men dette er kun været helt i starten av påsken, sier Korneliussen.

Våt start
Meteorologen presiserer at værvarselet såpass langt fram i tid er usikkert, og at det kan endre seg i løpet av neste uke.

Meteorologisk Institutt bekrefter at det ser ut til å bli en grå start på påsken.

- Men det som er fint er at det blir mindre nedbør i palmehelgen enn i resten av neste uke. Nedbøren minker altså gradvis mot helgen, sier statsmeteorolog Laila Sidselrud.

Les også: Skjærtorsdag stenger systembolaget

Grått og trist

Allerede til helgen blir det vått, spesielt i Sør-Norge. Det kan føre til at Holmenkollrennet blir en våt opplevelse for publikum og utøvere.

- Hele uken blir preget av lavtrykk. Det kommer først et lavtrykk til helgen, og så kommer det enda et på mandag. Det vil føre til mye gråvær både på Vestlandet, Østlandet og Sørlandet hele uken, sier Storm-meteorolog Korneliussen.

Les også: Kollen regner bort

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kuling i fjellet
Det blir også en del vind i Sør-Norge, og tidvis kuling i fjellet og ved kysten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Men det er først og fremst på mandag og tirsdag. Det blir gradvis mindre utover i uken, sier Korneliussen.

Ifølge meteorologen blir det bedre vær i Midt-Norge, men også der blir det noe skyet og nedbør.

- Nord-Norge kommer best ut av det, og får det fineste været. Der blir det oppholdsvær, sier han.

Mildt
Temperaturen vil holde seg mild neste uke.

- Det ser ikke ut som den vil endre seg stort i løpet av de 10 neste dagene. Den vil stort sett holde seg mellom 0 og 5 grader i lavlandet i Sør-Norge. Lenger nord blir det kaldere og opp mot 10 kuldegrader på Finmarksvidda, sier Korneliussen.