Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir skiføret i helga

Snøen kryper ned mot lavlandet. Sjekk snøforholdene her.

Et nedbørsområde ligger over store deler av landet. Dermed ligger det an til at det går an å få prøvd skiene i helga.

Fortsatt er det imidlertid plussgrader i lavlandet over det meste av landet. Derfor må de fleste av oss være innstilt på å reise et stykke for å finne nok snø.

Akkurat nå snør det flere steder rundt om i landet. Ifølge Skiinfo har disse stedene mest snø:

* Bjorli: 40 cm
* Grong: 30 cm
* Sogn skisenter: 30 cm
* Trysilfjellet: 30 cm
* Voss fjellandsby: 25 cm

Det betyr at du fint kan gå på ski langs en skogsbilvei, men vi anbefaler at du ikke tar det nyeste skiparet. Oppkjørte skispor er det foreløpig få rapporter om, men på Dombås finnes en 8 km lang løype.

Sjekk kartet
Senorge.no er en nettside som får data fra blant annet Meteorologisk institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat. Her finnes kartverk som kan gi folk med skiabstinenser en god pekepinn om hvor langt vinteren har kommet. Kartene lar det gå inn på de områdene som er aktuelle for deg.

Blant alternativene finnes så vel kart over snødybde, kart over nysnøfall og kart over skiføre.

Tynt dekke
Kartet du her ser, er det som viser prognosen for snødybde lørdag. Vi har valgt dette kartet i stedet for kartet for skiføre fordi Senorge.nos definisjon av skiføre erfaringsmessig er for sjenerøs i starten av sesongen.

Som du ser av kartet, begynner Norge å bli dekket av et hvitt lag. Men fortsatt er snødybden for det meste under 25 cm – skal du ha mer snø enn det, må du opp i høyden eller oppsøke klassiske snøhull.

Er du usikker på hvor de ligger i forhold til hvor du bor, ta kontakt med nærmeste skiklubb. Skiklubbene vet garantert hvor det er skiføre på denne tida av året.

Bakkene åpner
Noen små minusgrader til snøkanonene samt det siste snøfallet er nok til at de første skianleggene åpner i helga. Nettsteder som Helenorge.no og Skiinfo.no har med bakgrunn i egenrapporter fra anleggene samlet informasjon om når de ulike skibakkene åpner.

* Helenorges rapport finner du her

Vi anbefaler deg uansett å ta kontakt med anlegget du har tenkt deg til før du drar. På denne tida av året er åpningsdatoer i like mye bygd på håp som realitet.

God tur!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler