Gå til sidens hovedinnhold

Slik er hundenes dødskamp

Hundene slåss til den ene er død. Se videoen dyrevernere hater.

Den utenlandske videoen viser en film konfiskert av politiet, hvor to hunder slåss mens folk står rundt heier. Den viser også at en person holder den ene hunden fast, slik at den andre hunden får hogge løs på den.

Også i Norge er det en rekke unge menn som driver med ulovlige hundekamper. Mens hundene slåss for livet, tjener eierne kjappe penger.

Fordi mennene er redd for å bli tatt av politiet, reiser de over grensa til Sverige og arrangerer de grufulle hundekampene der.

Slåss til de dør
Den amerikanske superstjernen Michael Vick er siktet for å arrangere denne type ulovlige hundekamper der hundene blant annet sloss til den ene er død.

Videoen i vinduet over er ikke fra hundekampene som Vick har vært innblandet i, men den viser hvordan denne typen blodig lek foregår.

Vick spiller quarterback på Atlanta Falcons, og er blant de heteste navnene i amerikansk fotball. Sammen med tre andre personer er Vick siktet for å arrangere den ulovlige hundekampen med navnet «Bad Newz Kennels», melder Reuters.

- Ikke skyldig
Fotballspilleren erklærte seg ikke skyldig i anklagene om at han skal ha sponset hundekampene, som skal ha funnet sted i 2001.

Superstjernen ble møtt med slagord som «hundedreper» da han ankom rettsbygningen i Virginia i går.

Dyrevernere raser mot denne typen for hundesport. Dan Shannon, talsmann for People for the Ethical Treatment of Animals, krever nå at alle som er innblandet i slike saker skal straffeforfølges, enten om de er kjente fotballspillere eller ikke.

Rettssaken mot Vick skal ifølge Reuters starte i november. Han risikerer seks år i fengsel og en bot på 350.000 dollar.