TRONDHEIM (Nettavisen): Hvis man tar et kjapt «Google-søk» på Nicki Bille Nielsen får man mange treff. Noen av disse treffene handler om fotball, mens en del handler om andre ting. Et søk på dansken gir over to millioner treff.

«Er dette Bille Nielsens nye flørt?», er en sak som kommer opp, mens «Nicki Bille Nielsen arrestert på byen» er en annen. «Bille Nielsen vil lokke Tone Damli Aaberge med ny tatovering», er også en klassiker. Av mer sportslig relaterte saker kunne vi før jul lese «Rosenborg vil kvitte seg med Bille Nielsen».

- Høye forventninger
Én ting er i hvert fall helt sikkert. Siden han kom til norsk fotball fra Villarreal i Spania i 2013, så har dansken stjålet overskrifter. Det har vært mye Nicki Bille Nielsen både på og utenfor banen. Og selv om det i ny og ne har gått rykter om at den 26 år gamle spissen er på vei bort, er han fortsatt RBK-spiller.

Den første sesongen i trønderdrakt endte med åtte scoringer på 27 kamper. Det er brukbart, men langt under det som ventes av en spydspiss i RBK.

Da Nettavisen møtte Nielsen i Trondheim sist uke, var 26-åringen klar på at han håper 2014 bli et langt bedre år. Både sportslig og utenomsportslig.

- Forrige sesong var okay. Men jeg har høye forventninger til meg selv og ønsker å gjøre det bedre enn i fjor. Jeg scoret noen viktige mål, da også, men det holdt ikke til gull. Det håper jeg det skal gjøre i år, sier han til Nettavisen.

- Jeg jobber alltid hardt for å forbedre meg og håper jeg er bedre i år.

«Skandaleplanen»
Det er imidlertid ikke bare på banen Nielsen har jobbet hardt for å forbedre seg. Etter flere såkalte skandaler sist sesong, blant annet en episode der dansken ble kastet på glattcelle etter en tur på byen, er han nå mer bevisst på at han må oppføre seg utenfor banen. Spissen føler han har lært leksa.

Og planen er klar for hvordan han skal unngå nye fadeser i 2014. Dansken skal bruke erfaringen fra sist sesong til noe positivt og tenke seg om både én og to ganger om han havner i lignende eller andre vanseklige situasjoner.

- Folk begår feil, slik er livet. Forskjellen er hvorvidt man lærer eller ikke lærer av det. Personlig føler jeg at jeg har lært nå, sier Rosenborg-spissen.

- Du blir alltid satt på prøver i livet og det er da du får se hvor du står. Jeg er sterk mentalt og føler at jeg har lært av det som har skjedd, sier han.

En annen episode i 2013, som skapte mye oppstyr, var Nielsens frie utfoldelse på nettsamfunnet Twitter. Blant annet havnet han i en heftig debatt med daværende Sandes Ulf-spiller Tommy Høiland (nå Lillestrøm). Krangelen startet etter at Nielsen rev av seg RBK-drakten etter å ha fått rødt kort i et møte med nettopp Sandnes. Etter kampslutt la Høiland ut følgende melding:

(artikkelen fortsetter under bildet)

«Deilig! Så ut som Bille ville ha Sandnes-drakt på slutten».

Dansken svarte på følgende vis:

«Se meg i ansiktet når du sier det der, i stedet for å være supermann på Twitter». Han la også til en hashtag etterfulgt av det engelske ordet «pussy».

- Poster litt
Flere meldinger fulgte mellom de to og ifølge flere medier skal Nielsen til slutt ha fått klar beskjed av klubbledelsen om å legge denne debatten død.

Noe twitterforbud har han imidlertid aldri hatt i Rosenborg.

- Nei, det har aldri vært noen restriksjoner på det. Jeg bruker ikke Twitter så mye lenger, bare en gang i blant. Jeg poster litt, men ikke så mye, sier han.

- Jeg skriver ikke noe som ikke skal være der, legger dansken til.

Tvitring, fyllearrest og damer er vel og bra, men det er tross alt fotball Bille Nielsen er i Norge for å spille og spissen har store forhåpninger til 2014.

Han håper ikke bare på suksess i Tippeligaen. 26-åringen mener det også er viktig for Rosenborg å gjøre en god innsats i Europa League denne sesongen.

- Det er en del av målsettingen vår. Vi har et riktig godt lag og bør klare det. Vi har de fleste fra i fjor pluss noen nye kvalitetsspillere, mener Nielsen.

Abu-kompis
Mange såkalte eksperter har tippet Rosenborg som den klareste gullkandidaten i Tippeligaen denne sesongen. Sist sesong var trønderne bare ett poeng bak Strømsgodset som vant gullet. Siden den gang har RBK styrket stallen, mens rivalen fra Drammen har mistet mange nøkkelspillere.

- Vi har nok vært mest stabile gjennom vinteren, med tanke på at vi ikke har mistet noen. Godset har mistet mange, men også hentet inn kvalitet. Jeg spilte sammen med Mohammed Abu i Rayo Vallecano og han er en utrolig god spiller. Jeg kjenner han. Godset har fått inn gode forsterkninger, mener 26-åringen.

Også Molde blir trukket fram som en sterk medaljekandidat. Tor Ole Skulleruds menn åpnet året sterkt med å slå Vålerenga 3-1 på Aker stadion. Nielsen har ikke like god kontroll på de blå.

- Molde har jeg ikke sett så mye på. Jeg vet ikke hvor gode de er, sier Nielsen.

Dansken tipper at 2014 blir et spennende år for de som følger Tippeligaen.

- Det er ingen garantier. I fjor gjorde vi alt for å vinne. Vi fikk nok poeng til det som normalt er godt nok til gull, emn Godset tok likevel ett poeng mer.

- Det er bare å gratulere dem med det, så får vi håpe vi er bedre i år.

Lørdag møter Rosenborg Aalesund på bortebane, etter at trønderne spilte 2-2 hjemme mot Viking i ligapremieren. Det er ventet at Nielsen vil starte som midtspiss for Rosenborg i den kampen. Lokalavisen Adressa skrev nylig at trener Per Joar Hansen vurderer å legge om fra 4-3-3 til et 4-2-3-1-system.