Gå til sidens hovedinnhold

Slik forklarer Berg Blackburn-slakten

Ble konfrontert med krtikken mot klubbens eiere.

Onsdag kveld ble det klart at Henning Berg tar over som manager i den engelske klubben Blackburn, som spiller i The Championship.

Nordmannen spilte for klubben i to perioder. Først fra 1993 til 1997 og deretter i perioden 2000 til 2003. Han vant Premier League med klubben i 1995. Berg overtar jobben etter forhatte Steve Kean og det er ventet at 43-åringen skal lede Blackburn tilbake til Premier League allerede denne sesongen.

Den tidligere norske landslagsspilleren har ledet Lyn og Lillestrøm i Tippeligaen, men står nå overfor sin største oppgave som hovedtrener.

- Fornøyd med klubben
43-åringen skal ha blitt intervjuet for jobben mandag og skal ha etterlatt klubbens omstridte eiere, indiske Venky's, men et svært godt inntrykk.

Blackburn ligger som nummer fem i The Championship etter 13 kamper. Klubben har sanket 23 poeng. Berg ble torsdag presentert som manager i klubben.

- Det er fantastisk å være her. Jeg har gode minner fra denne klubben som spiller og det er en god følelse å kjøre inn i byen igjen, sier Berg på en pressekonferanse.

- Det er likevel litt annerledes, nå er jeg manager. Jeg har hatt en god prat med eierne og er fornøyd med klubben. Vi har en god sjanse til på rykke opp til Premier League.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', '09ca43fd-6378-4175-8943-f58478cc1ee1', '1dfx4nlo26hbu10ia6beb8q1rw', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-1dfx4nlo26hbu10ia6beb8q1rw', 'eplayer14');

Nordmannen er klar over at det nå er et stort press som venter ham.

- Det er alltid press i fotballjobber. Det ser jeg fram imot. Jeg har sju års trenererfaring fra Norge og det vil komme godt med. Jeg har også spilt i store klubber og jobbet med store managere.

- Jeg tror den erfaringen jeg har som spiller og manager gjør at jeg passer til jobben i Blackburn, sier Berg til pressen.

- Sett fra utsiden
43-åringen har tidligere vært svært kritisk mot eierne i Blackburn, og uttalte at ingen manager med respekt for seg selv kunne jobbe under slike forhold. Nå har han imidlertid skiftet mening.

- Jeg har sett klubben fra utsiden, og det har vært frustrerende. Nå har jeg snakket med folk på innsiden. Nå vet jeg hva de tenker og det er ingen tvil om at eierne har ambisjoner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Eierne tok en del viktige grep i sommer. De hentet inne spillere som kan hjelpe klubben opp til Premier League. Nå har de også gjort noe med managersituasjonen, sier Berg.

Blackburn har brukt lang tid på å finne en erstatter for Steven Kean. Rådgiver Shebby Singh mener det har vært viktig å bruke denne tiden.

- Vi hadde en lang liste med krav til vår nye mann. Vi har vurdert flere grupper med kandidater og endelig kommet til en konklusjon. Vi er sikre på at vi har riktig mann, sier han.

- Henning har erfaring som spiller i Blackburn, og også Manchester United. Han har også jobbet under store managere, og da lærer man mye, sier Blackburns rådgiver.

- Bra de brukte tid
Berg avsluttet sitt samarbeid med Lillestrøm i fjor høst, og har siden den gang jobbet som ekspert i TV 2. Han har fått en del jobbtilbud i mellomtiden, men har ventet på den rette klubben.

- Dette er klubben jeg har vært lengst i. Jeg kjenner fortsatt folk i klubben. Jeg synes det var bra klubben brukte tid, og ikke bare hentet meg inn uten videre. Da hadde det vært vanskeligere.

- Jeg har stått uten jobb en stund, men har ønsket meg tilbake til fotballen. Men jeg ville ikke ta en hvilken som helst jobb. Når dette dukket opp, ga jeg beskjed om at jeg var interessert.

Nå håper Berg å fortsette det gode arbeidet Erick Black har gjort i tiden han har vært midlertidig manager i klubben.

- Vi må fortsette det som nå er startet, det er det viktigste. Tidlig i sesongen slapp Blackburn inn mange mål, men den siste tiden har klubben vært mer solid, sier nordmannen.

- Vi må bygge videre på det og utvikle laget. Klarer vi det, er det gode sjanser for at vi rykker opp. Det er målet vårt og ambisjonen vår, avslutter nordmannen.

Blackburn møter Crystal Palace borte lørdag. Londonklubben liggerett poeng foran Blackburn på tabellen.

Kommentarer til denne saken