Gå til sidens hovedinnhold

Slik forklarer han Messi-benkingen

- Under slike forhold kunne han ikke hjelpe laget, sier Barcelona-treneren.

HTML EMBED

Barcelona-trener Tito Vilanova sier Lionel Messi ikke følte seg i toppslag foran returkampen mot Bayern München.

Spanjolene hadde tapt den første mesterligasemifinalen hele 0-4. Returkampen onsdag ble nok en nedtur for Barcelona. Bayern tok seg videre til finalen med hele 7-0 sammenlagt. Messi har slitt med en lårskade i vår.

- Han (Messi) spilte i Bilbao lørdag fordi han følte seg bedre. Han satte sitt stempel på laget i den kampen, men mot slutten av kampen merket han tydelig noe, sier Vilanova.

- Han trente tirsdag og onsdag, men følte seg ikke i slag. Han er en eksplosiv spiller og det var en fare for at han ville forverre hamstringskaden. Under slike forhold kunne han ikke hjelpe laget, forklarer Barcelona-treneren.

Ingen vet hva Barcelona kunne utrettet i semifinalen med Messi i form, men som kanskje verdens beste fotballspiller er det liten tvil om at argentinerens superspill har vært savnet.

- Tidligere år har vi bare vunnet med små marginer uten Leo, men i serien denne sesongen har vi vunnet både 5-0 og 3-0 uten ham på banen. Når du har en spiller som er så god, er det helt vanlig at det blir lagt merke til. Dersom Bayern hadde spilt uten Ribery eller Robben ville de ikke holdt samme nivå, sier Vilanova.

Ingen ryddejobb
Han avviser at Barcelona må gjennom en stor utskiftning i spillerstallen etter 0-7-fiaskoen mot Bayern.

- Alle spillerstaller blir styrket foran sesongen. Her om dagen sa jeg at vi ikke trenger å gjøre så mange forandringer, men bygge opp igjen de spillerne vi allerede har, mener Barcelona-treneren.

- Bayern kom til semifinalen med alle sine spillere, mens vi manglet mange. Selv med den sterke stallen vi har, kan du ikke vinne alle titler. Du kan ikke vinne hver gang, og den første semifinalen (4-0) påvirket returkampen. Vi må få våre skadde spillere tilbake.

Mentalt overlegne
Midtbanespilleren Xavi Hernandez støtter treneren.

- Laget prøvde. 4-0 var i praksis umulig, og da Robben scoret ble det umulig. Bayern var bedre. De dominerte alle fotballens faser. Taktisk var de veldig gode, fysisk var de veldig sterke og mentalt var de overlegne, sier Xavi.

- Fraværene av Puyol, Abidal, Busquets og Messi er ingen unnskyldning, men det svekket dette laget, medgir Xavi.

Bayern møter Dortmund i finalen. (©NTB)

HTML EMBED
Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken