Gå til sidens hovedinnhold

Slik forklarer han sjokkvalget Norge

Lagkameratene skjønner fortsatt ikke hvordan det går an.

SARPSBORG (Nettavisen): Den kom som lyn fra klar himmel, Jérémy Berthods overgang fra fransk fotball til Sarpsborg 08.

I sin potensielt beste alder som fotballspiller, takket 28-åringen nei til en mengde europeiske klubber, og frasa seg en betydelig større lønnssjekk, for å bli en del av Brian Deanes lag.

Livserfaring
Etter fire svært suksessrike år i Lyon, samt perioder i Monaco og Auxerre, ble nok mange overrasket da mannen med blant annet 14 Champions League-kamper på CV-en fant ut at han ville til Olavs by. Selv forteller Berthod at valget var enkelt.

- For meg handler dette vel så mye om en ny livserfaring, som det gjør om fotball. Å få muligheten til å komme til Sarpsborg og Norge, blir en helt ny og spennende opplevelse for meg og familien, sier Jérémy Berthod til Nettavisen.

Den første uka på norsk jord har han tilbrakt på hotell, men håpet er å være på plass i en leilighet før seriestart i midten av mars. Først da blir det aktuelt for resten av familien å flytte nordover.

- Jeg gleder meg veldig til å få kona og barna mine hit, først da er eventyret ordentlig i gang. Heldigvis var hun (kona) enig med meg i at Norge var et riktig steg for oss, og vi ser for oss at barna kan vokse opp her og bli «norske», forteller mannen som har signert en toårskontrakt, men som sier han håper å kunne spille for klubben i ti år.

Gæren Carew
Til tross for at han ikke visste mye om landet, forteller han at han har et godt inntrykk av norske mennesker. Inntrykk han blant annet har fått gjennom John Carew.

- John og jeg spilte sammen i Lyon i to sesonger og han var en veldig fin fyr. Kanskje litt mer gæren enn meg, men jeg likte ham godt og han sa mye fint om Norge, ler Berthod.

Han innrømmer at Sarpsborg 08 på mange måter er et steg ned i fotballkarrieren, men sier samtidig at han er veldig spent på hva de kan få til i det som uten tvil er blant Tippeligaens minste klubber.

- Det jeg har sett av laget på film, forteller meg at de ønsker å spille fotball på samme måte som meg. Etter å ha trent med resten av gutta noen ganger, må jeg også si at det er flere svært talentfulle spillere her, og jeg har stor tro på at vi kan få til noe bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om Berthod må innrømme at han har betydelig mer erfaring fra større fotballscener enn sine lagkamerater, føler han ikke at det hviler noe mer ansvar på sine skuldre av den grunn.

Rollen som veileder og forbilde tar han imidlertid gjerne på seg.

- Jeg tror at det at jeg har spilt i såpass store kamper som jeg har gjort, gjør at jeg evner å roe ned når det stormer underveis i matchen. Kanskje kan jeg påvirke resten av laget med hvordan jeg opptrer på banen, sier han.

Ettersom Berthod ble frigitt av Auxerre sist sommer, kom han naturligvis gratis inn portene på Sarpsborg Stadion. Der flere benytter en slik mulighet til å kreve drøyere lønn, er franskmannens lønningspose på samme, edruelige nivå som resten av laget.

Imponert
Lagkamerat Øyvind Hoås er henrykt over at klubben, med sin lønnspolitikk, har fått på plass en spiller av Berthods kaliber.

- Bare se på den cv-en, så skjønner du at han egentlig ikke hører hjemme i Sarpsborg 08. Ingen av oss skjønner fortsatt hvordan han har kommet på plass, sier Hoås spøkefullt, som er full av lovord både om fotballspilleren og personen Jérémy Berthod.

- Det at han velger å komme hit, mener jeg sier mye om han som person. Han har helt klart hatt mulighet til å velge mer lukrative tilbud, men setter altså andre verdier høyere. De første dagene med ham på trening har bare bekreftet at han er en meget god fotballspiller med hodet på rett plass.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken