Kjetil Jansrud kjørte et bortimot prikkfritt renn og tok seieren i verdenscupen i utfor i Beaver Creek fredag. Han var i en klasse for seg.

Han tok sin tredje seier i fart av tre mulige denne sesongen, og det er det bare østerrikeren Stephan Eberharter som har klart før ham på 2000-tallet. Svindal har vært nær, men hans beste resultater er to seirer og to annenplasser. Derfor framstår nå Kjetil Jansrud fra Vinstra i Gudbrandsdalen som fartskongen av Rocky Mountains.

- Jeg ble liggende fem tideler bak på toppen, så helt perfekt var ikke dette løpet, men du verden jeg skal ikke klage for mye. Jeg gjorde ingen feil, og må vel kunne si at jeg kjørte bortimot perfekt, fra henget og ned, sa Jansrud til NTB etter at seieren var sikret.

God plan
- Jeg kjørte sikkert og godt i den første treningen her, og så eksperimenterte jeg litt i annen treningsomgang. I rennet nå valgte jeg en ambisiøs plan, hvor kjøringen var en mellomting mellom de to treningsomgangene, og planen holdt 100 prosent.

- Det er ikke ofte det er mulig å kjøre så feilfritt som jeg gjorde i det meste av traseen i dag, for det er vanskelig å kjøre her, men det er veldig deilig å få full klaff som jeg føler jeg hadde. Det skjer ikke så veldig ofte, men det skjedde for meg nå, forklarte Jansrud.

Sveitseren Beat Feuz klarte annenplassen, men ble slått av Jansrud med 54 hundredeler. Amerikaneren Steven Nyman på tredjeplass var ytterligere to hundredeler bak.

Bortsett fra ved den første mellomtiden hadde Jansrud en klar ledelse gjennom hele rennet. Han kjørte kontrollert og sikkert og gjorde ingen feil.

Solid
- Jeg skal ikke nekte for at det var en solid plan jeg hadde lagt etter å ha studert treningsomgangene på video torsdag, men jeg vet ikke hvorfor jeg ikke klarte å kjøre raskere helt på toppen. Der tapte jeg på litt uforklarlig vis et halvt sekund, sa Jansrud.

- Nå er jeg i en god flytsone, og selv om jeg vet at det er dumt å ta ting for gitt, er jeg i utrolig bra skiform nå. Jeg satser derfor på at det skal gå bra i morgen også. Det jeg har gjort i tre renn til nå har holdt til seirer, så ingenting tilsier at jeg ikke skal kunne lykkes i super G-rennet lørdag også, sa Jansrud til NTB.

Forrige helg vant Jansrud både utfor- og super G-rennet i canadiske Lake Louise. Han har nå vunnet tre av de fire verdenscuprennene han har startet i denne sesongen.

Henrik Kristoffersen gikk til topps i slalåmrennet i Levi, så det er bare i sesongåpningen i storslalåm i Sölden at de norske løperne ikke har vært med og kjempet blant de aller beste. I de fire siste verdenscuprennene for menn er det blitt norske seirer. (©NTB)