Gå til sidens hovedinnhold

Slik forklarer King «debutflausene»

Glemte journalistene, glemte navnet på Ola By Rise, visste ikke hvem spisspartneren var. Joshua King tar ting med ro på sin første landslagssamling.

ULLEVAAL (Nettavisen): Joshua King (20) har fått en mildt sagt innholdsrik start på landslagskarrieren.

Ikke bare hadde han et annullert mål og et tverrliggertreff i debuten, han sørget også for å markere seg etter kampen.

Vandret til hotellet
Da pressekorpset sto klare for å intervjue ham, var King på vei ut av stadion. Han visste nemlig ikke at det var vanlig for spillerne å gi kommentarer til journalistene rett etter kampslutt.

King vandret derfor rett ut i spillerbussen uten å snakke med en eneste journalist. Bussen var tom (siden resten av spillerne snakket med pressen), og King bestemte seg for å vandre tilbake til hotellet.

Glemte navn
Men nybegynner-«flausene» stanset ikke der. Da han skulle holde den tradisjonsrike «debutantenes tale» på middagen etter kampen, kom han i fare for å glemme assistenttrener Ola By Rises navn, ifølge Dagbladet.

Til avisen avslørte han også at han hadde hatt problemer med å kjenne igjen sin spissmakker i kampen mot Island om han hadde truffet ham på gaten.

- Jeg har aldri spilt med (Alexander) Søderlund før, og for å være ærlig visste jeg nesten ikke hvem han var, sa King til Dagbladet søndag.

- Ser ikke så mye Tippeliga
På mandagens pressetreff bestemte vi oss for å teste Norges nye yndling litt.

- Hvor mye følger du med på norsk fotball, King?

- Jeg spiller i England, så det er engelsk fotball jeg ser på. Jeg ser ikke på for mye Tippeliga, det skal jeg innrømme, sier King til Nettavisen og smiler.

- Hvis jeg hadde gitt deg lagbildene til Lillestrøm og Rosenborg, hvor mange hadde du kjent igjen?

- Nei, ikke mange. Bjørn Helge Riise, er det ikke han som er her da, sier King spøkefult.

- Sceneskrekk
Han var i godt humør på mandagens pressetreff, der han som vanlig var svært ettertraktet hos journalistene. Til Nettavisen forklarer han debutanttalen, der han glemte navnet til Ola By Rise, slik:

- Den lille talen min var bare et svart teppe, jeg er ikke så flink til å holde taler og har sceneskrekk. Da 40 mann sto og så på meg ble jeg bare litt stressa, så det var bare det, sier han.

Lagkaptein Brede Hangeland smiler når Nettavisen spør ham om Kings taleglipp.

- Glipp og glipp, han var litt usikker på hva Ola By Rise het for noe, men rodde seg fint i land. Det var god humor i det, sier Hangeland til Nettavisen.

- Har fin mentalitet
Norge-kapteinen forteller samtidig at han har latt seg imponere av troppens ferskeste spiller under samlingen, i likhet med de fleste andre som så 20-åringen i aksjon for første gang på landslaget.

- Han har vist at han har bra fysikk, og ikke spesielt stor repekt for oss andre, i positiv forstand, at han tør å prøve på ting og vise at han er en spennende type, sier Hangeland.

- Hvor talentfull er han?

- Det er opp til ham selv hvor god han har lyst til å bli. Han har definitivt fysikken i orden og har fin mentalitet, så han må bare stå på. I den perioden han er nå, kan han ta store steg og bli enda bedre, så det blir spennende, sier Hangeland.

- Lært og lært
Selv sier Joshua King at samlingen har vært lærerik, men ikke på den måten mange kanskje hadde trodd.

- Det jeg har lært mest, er at pressen prøver å putte ord i munnen på meg. Neida, lært og lært, jeg spiller på et høyt nivå, så fotballmessig har jeg vel ikke lært så veldig mye. Selvfølgelig, alle kan bli bedre og lære over tid, men jeg tror ikke jeg lærer mye på de ti dagene jeg har vært her, sier King til Nettavisen.

- Men det har vært kult å være med, god erfaring og ikke minst kult å være med de store gutta. Jeg har sett dem på TV, Riise, Brede og de gutta der, og håpet at jeg kunne spille sammen med dem og med det norske flagget på brystet. Nå er jeg her og fikk debuten min sist, og nå håper jeg på mer spilletid, fortsetter han.

Blir 4-5-1
Når Norge spiller mot Slovenia tirsdag kveld, blir det trolig med King på benken fra start. Drillo anser nemlig King som en bakromsspiller, og venter seg lite bakrom når Slovenia gjester Ullevaal.

Landslagssjefen bekreftet på mandagens pressetreff at de kommer til å spille 4-5-1 fra start, noe som gjør Kings startsjanser trolig enda mindre. Selv er King optimistisk.

- Jeg håper. Jeg fikk spilletid sist og tror jeg gjorde et greit innhopp. Jeg er ung og det er første gang jeg er med, men håper på spilletid, det gjør alle som er her. Vi får vente og se, det blir spennende, sier han.

PS: Kampen mellom Norge og Slovenia har avspark klokken 20.00 tirsdag kveld og kan følges i vårt livesenter NaLive.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken