Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk det med tidenes yngste norske landslag

Robert Hedin stilte med tidenes yngste norske herrelandslag i EM-kvalifiseringen mot Frankrike.

Den franske overmakten ble for stor for et tappert norsk lag. Det endte med et klart 22-29-nederlag i onsdagens EM-kvalifiseringskamp i håndball.

Lagene møtes igjen i Nantes lørdag, men det blir neppe norsk seier i en tøff bortekamp.

Frankrike har vært en av de dominerende håndballnasjonene de siste årene, med seks gull i de ti siste mesterskapene. Franskmennene kan skilte med to VM-gull (2009 og 2011), to EM-gull (2006 og 2010) og to OL-gull (2008 og 2012). Det var et rutinert fransk mannskap som entret Stavanger Idrettshall onsdag.

Robert Hedin mønstret på sin side tidenes yngste norske landslag, med et gjennomsnitt på 24,2 år. Det norske laget kom litt skjevt i gang, og etter ni minutter ledet Frankrike med fire mål. Etter en timeout og et par bytter var Norge à jour etter drøye 16 minutter på stillingen 7-7.

Da det norske forsvaret fikk satt seg, kom også målene framover. Ferske Espen Lie Hansen og Johannes Hippe viste seg å være gode offensive innhopp. Dessuten presenterte unge Alexander Ø. Westby seg og scoret sitt første landslagsmål med et frekt trickskudd fra kanten.

Hang med lenge
Etter hvert var det naturlig nok veteranene Børge Lund og Bjarte Myrhol som dro lasset. Norge gikk for første gang opp i ledelsen da Myrhol rushet inn 12-11 tre minutter før pause. Halvveis sto det 12-12.

Nordmennene startet friskest etter hvilen og var i føringen de første ti minuttene, etter at målvakten Ole Erevik hadde noen viktige redninger. Men halvveis i omgangen hadde franskmennene ikke bare tatt igjen ledelsen, men gått forbi og opp i en tremålsledelse.

Hedins gutter klarte nesten å komme à jour, men franskmennene satte opp tempoet og økte ledelsen fem ganger på rad fra 20-19 til 25-19 med åtte minutter igjen å spille. Da var løpet definitivt kjørt for de norske.

Skuffet
Bjarte Myrhol gjorde en stor kamp. Før onsdag sto han med fire tap og 2-3-2-2 mål i kamper mot Frankrike. Onsdag sto han for åtte fulltreffere.

– De vant jo fortjent, men vi hadde en god mulighet mot dem i 2. omgang. Dessverre lyktes vi ikke i en viktig periode av kampen. Da avgjorde de og dro fra. Vi burde vært litt kaldere i noen av avslutningene, og derfor er jeg litt skuffet over annenomgangen, sa Hedin til TV 2.

De to beste fra gruppen går videre til EM-sluttspillet i Danmark neste år, og mye tyder nå på at nøkkelkampen for Robert Hedins mannskap er den vanskelig bortekampen mot Tyrkia 12. juni. Norge avslutter hjemme mot Litauen tre dager senere. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken