Norge var så soleklare gullfavoritter på kvinnestafetten i OL, lørdag, at det kun var snakk om hvem som ville kapre sølvet og bronsen. På søndagens herrestafett var vi blant favorittene til gullet, og oddsen var i alle fall svært lav for norsk medalje.

Begge stafettene endte imidlertid med norsk fiasko, og damene ble nummer fem, mens Petter Northug gikk herrene inn til fjerdeplass. Skylden ble igjen lagt på smørerne.

Ikke nok med at begge stafettene endte med norsk fiasko; både lørdag og søndag ble det svensk gull.

Det skal selvfølgelig söta bror få feire i all sin prakt, men vår gode nabo vet også å slå tilbake på den norske langrennsdominansen de siste årene. Både Expressen og Aftonbladet preges mandag av den norske fiaskohelgen.

Expressen har en sak om maktskiftet i internasjonal langrenn, der de hevder at svenskene dominerer lekene i Sotsji. Avisen fyller også opp forsiden med titler som "Northugs nye mål - etter utklassingen" og "Det ser ut som vi er inkompetente".

Aftonbladet drar den enda lengere. De har opprettet en egen protkoll, der svensker kan komme med trøstemeldinger til nordmenn.

- Måtte Northug miste pallen i alle sine løp, er en av kommentarene som er lagt inn.

- Det virker som Norge er dårlige tapere, haha. Dere var ikke like gode, så enkelt, er en annen.

- Hallo, hallo, Norge, deres fans søker dere. De lurer på når dere skal gå i mål, skriver Leif Karlsson.

- Det blir ingen OL-medalje på Petter "Nollthug" i år, skriver en annen.

- Norge gråter. Skylder på alt og alle. Kan ikke erkjenne at noen er bedre enn dem selv.

Aftonbladet har også saken "Det nye, norske hånet: Se her Sverige", som handler om norske avisers bruk av medaljestatistikken, der Norge fortsatt ligger langt over Sverige, for å vise hvem som fortsatt er storebror. Journalist Petra Thorén har også skrevet en kommentar, med tittelen "Kom igjen Norge, vi savner den store fighten".

Sverige har så langt tatt ni langrennsmedaljer i Sotsji, mens Norge står med sju. Fortsatt gjenstår team sprint, tremila og femmila.

På medaljestatistikken topper Tyskland med sju gull og totalt 12 medaljer. Norge ligger på tredjeplass med fem gull og totalt 14 medaljer. Sverige ligger som nummer elleve med to gull og totalt ni medaljer, og har altså tatt alle sine medaljer på langrennsstadion.