- Det finnes masse ledig kapasitet om de hadde vært villige til å utvide horisonten, er beskjeden byggebransjen gir Jernbaneverket melder radiokanalen P4.

Kan lett bruke 250 mill. mer
Ifølge Byggenæringens landsforeningen (BNL) og Entreprenørforeningen (EBA) kunne Jernbaneverket sørget for ytterligere 250 millioner kroner i vedlikehold neste år, dersom de hadde blitt mer effektive og villige til å bruke utenforstående entreprenører i større grad.

- Må sette ut hele prosjektet
Ifølge direktør i BNL, Audun Lågøyr, er det bare snakk om ta noen enkle grep.

- I dag ser vi ofte at de kun vil leie inn noen få personer fra et firma, det bli jo vanskelig da entreprenørene ikke kan leie ut nøkkelpersonene og ha resten gående på gress. De må sette ut hele prosjektet, da vil det bli langt lettere å hente kompetanse, sier han til P4.

- Fryktelig trege
Han ber også Jernbaneverket komme i gang tidligere på året, og sier de ofte er «fryktelig trege», noe som fører til at viktig arbeid ikke starter før langt ute på sommeren.

Jernbaneverkets pressesjef Jan Erik Kregnes bekrefter overfor P4 at de kan bruke mer av pengene de får tildelt hvis de blir bedre på planlegging, men legger til at 70 prosent av vedlikeholdsarbeidet allerede satt ut til eksterne aktører.