Gå til sidens hovedinnhold

Slik lurte de folk for penger

Pengene skulle gå til «Funksjonshemmede barn døve og Dårlig».

Dokumentene som politiet beslagla da en tre rumenere, en far med sine to barn (15 og 17 år), ble arrestert på Øya i Larvik mandag ettermiddag, viser at personer i både Larvik, Sandefjord, Oslo, Spydeberg i Østfold og Marnardal i Vest-Agder har gitt dem penger i den tro at de støttet en veldedig organisasjon.

Det skriver Østlands-posten.

Fikk tilbake penger
Enkelte av giverne har bidratt med så mye som 500 kroner. Flere av personene fra Larvik har gitt både 300 og 400 kroner. To av personene fikk tilbake pengene sine av politiet da de aksjonerte på Øya i går.

Se dokumentene i stort format

Rumenerne, som sannsynligvis bor i Frankrike, er en far og hans to barn på 15 og 17 pr.

Gutten (17) ble for bare få dager siden arrestert i Agder i forbindelse med samme type svindel av folk. Han ble da bøtelagt. I går ble han knepet igjen på Øya i Larvik.

- Noe barna fant på
- Far benekter kjennskap til det, opplyser krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

I avhøret mandag kveld forklarte far at det var noe barna hadde funnet på.

Dette mener politiet ikke stemmer. Barna ble løslatt mandag etter avhøret og overlatt til et familiemedlem, men har daglig meldeplikt. Far sitter fortsatt i arresten. I løpet av tirsdag skal politiet vurdere om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

- Det er åpenbart at det er organisert, sier Vittersø.

I dokumentet som rumenerne viser fram som bakgrunn for at folk skal gi penger, opplyses det at pengene skal gå til et nasjonalt og internasjonalt senter for blant annet døve.

ØP skrev i går at kundene også oppga kontonummer, men det medfører ikke riktighet. Kundene oppga adresse og signerte, men betalte kontant.

Politiet mener det ikke er noen fare forbundet med at folk har oppgitt sted og postnummer til svindlerne.

Les flere saker fra Østlands-posten.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken