(iOslo.no) I går omtalte iOslo.no det ekstremt utspekulerte forsøket på juks under en teoriprøve på Drammen trafikkstasjon på Lierstranda.

Her er et bilde av det avanserte utstyret som ble brukt, tatt av politiet. James Bond ville misunt ham spionutstyret han hadde på seg.

- Det er et radiosamband med en propp til å ha i øret, pluss et lite kamera, sier politibetjent Morten Bergheim ved Lier lensmannskontor til iOslo.no.

Mystisk bil forsvant
På utsiden av trafikkstasjonen satt en person i en Mercedes og rapporterte inn hva som var de riktige svarene på prøven.

Det var den mystiske bilen på utsiden av trafikkstasjonen som gjorde at man først oppdaget at noe var galt. Den hadde nemlig antenneutstyr som gjorde at man ble mistenksom inne på trafikkstasjonen. Da ansatte forsøkte å få kontakt med personene inne i bilen, forsvant den i stor hastighet.

Da man sjekket inne på teorirommet fant man ut hvorfor bilen fikk hastverk. Konsentrert over prøven satt en person med propp i øret.

- Personen som jukset erkjente det. Det var vanskelig å bortforklare saken så lenge vedkommende hadde utstyret teipet fast til kroppen, sier Bergheim.

Mannen ble tatt med inn til politiet i går, men ble senere løslatt.

Straffbart?
Foreløpig er politiet nå usikre på om saken i utgangspunktet er straffbar, og i såfall etter hvilken lov. Det er tidligere avdekket at det også skal ha skjedd noen få ganger ved andre trafikkstasjoner.

- Dersom noen har gjort seg en business ut av dette, så blir det nok et litt annet forhold. Vi kommer til å ta kontakt med andre politidistrikt der dette har skjedd før, sier politibetjenten.

Politiet har registreringsnummeret på bilen som hjalp til med jukset under teoriprøven, og den ble blant annet etterlyst i Oslo i går.

Med andre ord bør det være en smal sak å få tak i hjelperen, som iOslo.no vet at registrert bosatt i Oslo.

- Så langt har vi ikke fått tak i ham, sier Bergheim.

Hadde time et annet sted
Personen som tok prøven skal heller ikke være hjemmehørende i Buskerud, men politibetjenten vil ikke si om denne personen også bor i Oslo.

- Personen hadde opprinnelig time til teoriprøven litt lenger fram i tid et annet sted, sier politibetjenten.

Kanskje er dermed forklaringen at personen ikke fikk lest så mye som ønskelig før prøven, og dermed måtte ha en hjelper på utsiden...

Les flere saker fra iOslo.no.