OSLO SENTRUM (Nettavisen): Det var i forrige uke at den britiske storavisen The Mirror kom med følgende hyllest til norske Valon Berisha.

«Valon Berisha er ikke et kjent navn utenfor Norge og Østerrike, men den spennende midtbanespilleren er en av de mest talentfulle spillerne i denne gruppa, hvis han bare kan utvikles. Han er selve definisjonen av en fri sjel, og manageren som får tak i ham kan få en sensasjonell playmaker hvis han bare får ham til å funke i forsvar. Han er i stand til å stå for øyeblikk av pur magi».

Unggutten er en del av det norske U21-laget som skal delta under EM i Israel som starter denne uken, og det var i den anledning engelskmennene hentet fram det man må kunne kalle store ord.

- Kjekt med skryt
Da Nettavisen fikk en prat med østerrikeproffen i Oslo mandag ettermiddag, hadde han fått med seg skriveriene i The Mirror, og tok selvsagt hyllesten som en kompliment.

- Jeg har faktisk lest det der. Det er jo kjekt å få så mye skryt. Jeg føler jeg har hatt et bra år i Salzburg, og det er jo kjekt å bli verdsatt, sier Bersiha til Nettavisen.

- Føler du at han som har skrevet dette har truffet bra?

- Jeg er jo en ganske fri fugl, da. Det kan du si. Jeg ser han nevner det defensive som en svakhet, men det har jeg blitt bedre på. Kanskje jeg får vist det under U21-EM, sier 20-åringen videre.

I sin artikkel hadde The Mirror satt opp elleve spillere man må følge ekstra godt nøye med på under mesterskapet i Israel. Håvard Nordtveit var også med på laget til avisen.

Øvrige navn på listen var Kevin Strootman (Nederland), Bruno Martins Indi (Nederland), Inigo Martinez (Spania), Tarlas Burlak (Russland), Tony Jantschke (Tyskland), Francesco Bardi (Italia), Georginio Wijnaldum (Nederland), Lorenzo Insigne (Italia), og Rodrigo (Spania).

- Defensivt lag
Før Berisha setter seg på flyet til Israel, er det imidlertid en annen viktig fotballkamp som venter. Fredag spiller Norge borte mot Albania i VM-kvalifiseringen og bør helst vinne.

Også i den kampen kan Berisha få brukbart med spilletid, for 20-åringen er for alvor i ferd med å etablere seg som en a-lagsspiller for det norske landslaget.

Han spår at oppgjøret mot albanerne kommer til å bli ganske likt møtet med samme nasjon på Ullevaal i mars. Da gikk Norge på et forsmedelig tap på eget gress.

- Det blir nok et lignende kampbilde. De vil legge seg bakpå, og håpe på at vi gir dem noe. De er et defensivt lag, men må også vinne. Det er store forventninger til dem nå.

- Det kan være en fordel for oss. Vi må bare kjøre på fra start og sørge for at vi vinner kampen, sier Berisha til Nettavisen.

- Hva lærte dere av den første kampen?

- Vi må sette sjansene, selvfølgelig. Jeg følte det egentlig var en grei og jevn kamp. Vi hadde noen store sjanser, og hadde vi utnyttet dem på en bra måte, hadde vi vunnet.

- De fikk et mål på et bra trekk, og applaus til dem for det, men nå må vi gjøre det vi kan for å vinne der nede, sier Berisha.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!