Gå til sidens hovedinnhold

Slik reagerer Ciljan på Høgmos brannfakkel

Kalte norsk fotball «bedagelig».

LILLESTRØM (Nettavisen): Det var under en pressekonferanse torsdag at landslagssjef Per-Mathias Høgmo kom med et stikk mot norsk fotball.

- Norsk fotball er i ferd med å bli for bedagelig, sier han.

Landslagssjefen mener at sesongen i Norge er for kort og at den må bli lenger for at norsk fotball skal kunne konkurrere med de beste.

- Samkjøre
Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred er delvis enig med sjefen.

- Det jeg ser kan være interessant er et ligasystem som går sammen med resten av Europa. Da blir det enklere å samkjøre landslaget og vi kan alle være på tå hev samtidig. Det er også en mulighet for å få samkjørt norsk fotball med resten av Europa, sier kapteinen til Nettavisen.

- Den norske ligaen kan nok gjøre mer for å bli bedre. Vi må få et høyere nivå på klubbene, et bedre snitt. Da lønner det seg kanskje å se til utlandet. Hva gjør de der for å få en bedre treningshverdag? Det vil føre at unge spillere på vei opp og fram vil få en lettere hverdag når de kommer ut. De vil være forberedt på det som venter, sier Skjelbred.

- Natt og dag
Selv merket den tidligere Rosenborg-profilen at det var tøft å forlate norsk fotball til fordel for tysk fotball og Bundesliga.

- Det var som natt og dag. Jeg trodde jeg kom fra en bra hverdag i RBK, men når man spiller mange år i Norge, blir man vant til nivået og tempoet. Jeg tror Per-Mathias har et poeng når han sier at det må være full bøtte og trykk på trening fra mandag til fredag, sier Skjelbred.

- Det må gå an å forlange mer av hver enkelt. Hver dag på tening må være som den viktigste dagen. I utlandet er de mer bevisst på dette med tempo, faller du ned, får du kjeft med en gang, sier Norges kaptein.

- Norsk fotball er ikke dårlig, men vi kan gjøre mer, sier han.

- Kan vil tillate det?
Høgmo pekte blant annet på Norges landskamp mot Kroatia tidligere i år da han kom med sin tordentale til pressen torsdag ettermiddag.

Da stilte Norge med flere spillere utenfor sesong.

- Kan vi tillate oss det for å nå framtidens mål. Tre av fem spillere, med keeper, i det bakre ledd som ikke har konkurrert på fire måneder. Hva betyr det for landslaget og den enkelte spiller som skal vise seg fram?

- Hva betyr dette for norske spillere ute i Europa? Hva skjer med norske spillere som skal ut på en internasjonal arena? Jo, de blir slitne. Her ligger det store forbedringsmuligheter for å øke konkurransefortrinnet vårt.

- Må gidde
Høgmo mener det ikke er noen argumenter imot.

- Vi må gidde og ha evne til å gjennomføre dette, sier han.

- Ikke bare for landslagets del, men også for klubbene og spillerne med ambisjoner. Sesongen bør minst starte 1. mars, da får vi en og en halv måned ekstra, mener Norges landslagssjef.

Kommentarer til denne saken