Gå til sidens hovedinnhold

Slik reagerer Langrenns-Norge

Langrennsprofilen innrømmer å ha fyllekjørt.

Tidligere søndag kveld kom meldingen om at Petter Northug innrømmer å ha fyllekjørt og kollidert med sin Audi A7 natt til søndag.

Langrennsløperen har sittet i avhør hos politiet store deler av søndagen, og i en pressemelding forteller en angrende og ydmyk Northug at han har gjort noe fryktelig dumt.

Nasjonal tragedie
Oddbjørn Bruland, leder i Petter Northugs klubb Strindheim, er klar på at dette først og fremst er en personlig nedtur for Northug selv.

- Jeg føler virkelig med Petter nå, men dette er også en nasjonal tragedie for en skinasjon som Norge. Vi har alltid vært veldig stolte av Petter, og det vil vi nok fortsette å være også etter dette. Petter har alltid vært et stort forbilde for de unge utøverne i klubben, og vi har ennå ikke diskutert hvordan vi skal håndtere denne situasjonen internt i klubben, sier Bruland til Nettavisen

Beklagelig
Landslagstrener Vidar Løfshus ønsker ikke å kommentere hva slags konsekvenser dette kan ha å si for Northugs eventuelle framtid på langrennslandslaget.

- Det er først og fremst veldig leit for Petter det som har skjedd, og ikke minst leit for langrennsnorge, sier Løfshus til Nettavisen.

- Hvilke konsekvenser kan dette få for Northug?

- Det har jeg ingen kommentarer til på det nåværende tidspunkt. Det er han som privatperson som har gjort noe galt, og ikke som idrettsutøver, fortsetter han.

- Vi vil etter hvert ta kontakt med Petter når ting har lagt seg litt, så får vi se.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Landslagssjef Åge Skinstad hadde ikke fått mer informasjon enn pressemeldingen, men er overfor Nettavisen likevel klar på hvor trist situasjonen er.

- Dette er først og fremst beklagelig for Petter Northug og de involverte, men også beklagelig for hele Ski-Norge. Hvilke konsekvenser dette vil få for Petter vil vi først ta stilling til når vi har fått pratet med Petter, sier Skinstad til Nettavisen.

Like etter at Nettavisen snakket med Løfshus sendte skiforbundet ut en pressemelding:

Norges Skiforbund er informert om ulykken i Trondheim og at Petter Northug har innrømmet å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.Norges skiforbund beklager det som har skjedd på det sterkeste. Dette er en alvorlig sak for Petter Northug og for hele ski-Norge.Skiforbundet vil fremover ha dialog med Northug og hans team om denne alvorlige hendelsen, heter det i pressemeldingen.

Langrennsløper og sønnen til landslagssjef Skinstad mener man, opp i alt det uheldige som har hendt, ikke må glemme personen Northug.

- Handlingen er forkastelig og straffbar, men før man begynner å fråtse i andres ulykke må man ikke glemme mennesket Petter Northug jr, skriver Skinstad på Twitter.

HTML EMBED
https://twitter.com/PetterSkinstad/status/463033618374623233
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken