Gå til sidens hovedinnhold

Slik rømte pinupfangene

To fengselsfugler lagde et hull i veggen og hengte opp en pinupplakat for å skjule sporene.

Jose Espinosa (20) og Otis Blunt (32) sonet sammen på New Jersey Union County Jail. Da vaktene skulle inspisere cellene deres lørdag kveld, var fengselsfuglene sporløst forsvunnet.

I sengene lå det to dukker, og vaktene fant til slutt et stort hull i veggen skjult bak en plakat med en pinupdame. I tillegg hadde fangene lagt igjen en lapp til vaktene hvor det sto «God jul!»

Skrapte med ståltråd
Espinosa og Blunt hadde celler vegg i vegg og hadde brukt en ståltråd til å skrape bort mørtel for å løsne flere betongblokker i veggen. Deretter hadde de knust blokkene og gjemt bitene i et skap, melder CNN.

Espinosa presset seg gjennom et hull, som ikke var større enn 40 til 45 centimeter i diameter, til Blunts celle. Deretter krøp de to gjennom nok et hull i ytterveggen og ut på taket.

(Saken fortsetter under bildet)

- De to mennene tok løpefart og hoppet rundt fem meter utover og ti meter ned, sier aktor Ted Romanko.

Politiet tror at fangene deretter klatret over et piggtrådgjerde og flyktet med lokaltoget.

Mandag avholdt politiet en pressekonferanse og aktor Romanko leste opp lappen som de kreative tyvene hadde lagt igjen.

«Takk skal dere ha, vakter, for verktøyet som vi trengte. Dere er ordentlige kompiser. God jul!» leste lappen.

Frihetens regn
Ideen om å henge opp en pinupplakat for å tildekke hullet kan være hentet fra filmen «Frihetens regn» hvor Tim Robbins flykter fra et fengsel på lignende måte.

- Jeg vil helst ikke sammenligne dette med noen film, selv om jeg forstår at det er visse likhetstrekk, bortsett fra at i Frihetens regn hadde de en bedre plakat på veggen, sier Romanko.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis