Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal de slå RBK

Kan Gjøvik FF detonere årets første cupbombe?

I fjor var det Kristiansund BK som gjorde det, og denne sesongen håper 3. divisjonslaget Gjøvik FF å gjøre det samme. Det handler selvfølgelig om å slå Rosenborg hodestups ut av cupen.

Trønderne har startet sesongen sterkt, og det må nok et lite mirakel til på Gjøvik Stadion om hjemmelaget faktisk skal klare å hamle opp med seiersvante stjerner. Men troen på triumf er absolutt til stede.

Gjøvik FF-trener Jan Erik Simenstad kan i hvert fall avsløre at laget fra mjøsbyen har en plan om hvordan RBK skal tas.

- Vi må være realistiske, RBK er et særdeles godt lag, og vi har mange unge spillere. Men vi skal gå ut høyt og prøve å skape entusiasme, sier treneren til Nettavisen.

- Vi går for å score et tidlig mål, og klarer vi det, da kan alt skje, fortsetter han.

Følg cupen minut for minutt!

Frykter Iversen og Prica
Simenstad er også klar på hvem av RBK-stjernene det blir helt avgjørende å stoppe, for at Gjøvik FF skal kunne yppe seg mot overmakten. Hodestyrke er et nøkkelord her.

- Jeg er veldig spent på hvordan vi takler luftstyrken til Steffen Iversen og Rade Prica. Vi stiller med mange juniorer, og kan fort få det tøft på dødballer imot, sier treneren.

- Men når det kommer til selve fotballspillet tror jeg vi kan overraske dem. Vi har mange spillere med gode individuelle ferdigheter. Vi må være positive, og ha troen.

Gjøvik FF kan også dra fordel av at Rosenborg ikke stiller med sitt aller beste mannskap. Marek Sapara, Rune Jarstein, Anthony Annan og Mikael Lustig spiller ikke.

- Slippe å reise til Gjøvik
Forrige sesong gikk Rosenborg som nevnt på en cupsmell borte mot Kristiansund. Etter en dramatisk kamp røk trønderne til slutt ut etter straffesparkkonkurranse.

Simenstad tror derfor at serielederen vil være ytterst forsiktige med å undervurdere Gjøvik FF, men utelukker likevel ikke at motivasjonen kan svikte hos RBK-spillerne.

- De lærte nok mye av kampen i fjor, men det er rart med det. Det sikkert mange av dem som helst vil slippe å reise hit, og det ligger kanskje litt i underbevisstheten.

- Vil tilbake på fotballkartet
Gjøvik FF er en nystartet klubb, og er et samarbeid mellom Gjøvik Lyn og Vardal IF. Ambisjonen er å bygge opp et nytt lag få mjøsbyen tilbake på fotballkartet igjen.

- Gjøvik FF er et forsøk på å få byen tilbake på kartet. Vi skal satse på unge spillere, og målet er å rykke opp igjen til 2. divisjon så fort som mulig, forteller Simenstad.

Det å møte Rosenborg i cupen burde dermed være en drøm for den ferske klubben.

- En slik kamp er kjempeviktig for oss. Vi må bare sende en stor takk til forbundet som satte opp programmet. Det var rett og slett en stor gave til oss, sier treneren.

- Dette vil skape entusiamse rundt klubben og ikke minst gi økonomisk gevinst. Jeg regner med at det blir mellom 4000 og 5000 tilskuere, så fortjenesten blir betydelig.

Du kan følge Gjøvik FF - Rosenborg, og alle de andre oppgjørene i cupen direkte i Nettavisens livesystem fra klokken 18.00.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken