Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Norge ta danskene på senga

- Det hjelper lite å være snillest i klassen når du skal opp til eksamen, skriver Ola By Rise.

Den 26. mars er det duket for en fotballfest av de sjeldne på Ullevaal stadion. Norge møter Danmark til EM-kvalifisering.

Egil Drillo Olsens menn står med full pott i sin gruppe etter tre spilte kamper, og seier mot våre naboer vil derfor vær et langt skritt mot sluttspillet i Polen og Ukraina.

Forrige ukes generalprøve mot nettopp Polen ble imidlertid en nedtur for det norske laget, da det tapte 1-0 i en kamp der begge lag skapte lite.

Foran Danmark-kampen ønsker derfor landslagsledelsen å gjøre grep, i det som trolig er et forsøk på å ta danskene litt på senga.

- Det kommer til å bli et vidunderlig hysteri de siste ukene før avspark på Ullevaal. Alt vi gjør fram til da, handler om optimale forberedelser. Og da trenger vi å øve oss, sammen på treningsfeltet, uten å bli kikket i kortene, skriver assistent Ola By Rise i sin blogg på fotball.no.

- Jeg har akkurat sett igjennom Polen-kampen, og ser behov for oppstramninger i alle spillets faser. Det krever bevisstgjøring og gjentakelser, både i møterommet og på feltet. Men helst uten at trekk og bevegelser filmes eller beskrives i detalj i TV, aviser og på nett.

Derfor kommer landslaget til stenge deler av de tre siste treningsøktene før det viktige oppgjøret, slik at alle hemmelighetene ikke kommer ut.

- Ikke for å nekte nysgjerrige journalister å følge veien fram mot avspark, men for å være best mulig forberedt på det som teller aller mest: En best mulig prestasjon mot Danmark, forklarer By Rise.

- Det hjelper lite å være den snilleste og mest imøtekommende i klassen hvis du skal opp til eksamen. Du må forberede deg best mulig. Kanskje droppe noen sosiale kvelder i forkant for å få lest konsentrert, isolere deg litt fra vennekretsen, sette mobilen på stille og gå ut av Facebook.

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken