Gå til sidens hovedinnhold

- Slik skal vi løse matteproblemene

Undheim Skule kommer dårligst ut på matteprøven, men har planen klar.

Undheim Skule i Time i Rogaland fikk landets dårligste resultat på de nasjonale prøvene i regning for 8.-klassinger. På en skala fra 1 til 5 fikk skolen karakteren 2,0.

Test deg selv: Klarer du matteprøven?

- Ikke interessert i matte
Rektor Tordis Sandvik er ikke fornøyd med resultatet, og har flere teorier på hvorfor deres elever gjorde det så dårlig i faget, men hun legger ingen skyld på lærerne.

- Vi har kompetente lærere, så det er ikke det det står på. Kanskje elevene våre ikke er interessert i matte, sier rektor Tordis Sandvik. Hun mener også at klassenes størrelse kan ha en innvirkning på resultatet.

- Elver med lærevansker trekker ned
- Hovedproblemet er at vi har små grupper. Vanligvis skal ikke skoler med under 20 elever vises på listene. Vår elevgruppe teller 14 elever, og resultatene kan variere kraftig fra år til år. I år har vi flere elever med lærevansker som trekker ned, mener Sandvik.

- Hvilke tiltak vil dere gjennomføre for å bedre resultatene?

- Vi har mange tiltak som vi jobber med. Blant annet skal vi gjennomføre kartleggingsprøver, der resultatene vil vise hva vi trenger å jobbe med for hver enkelt elev, sier rektoren.

Skal lære i friminuttene
- Vi starter et prosjekt i samarbeid med NTNU i Trondheim kalt «Matematiker», som innebærer at hele uteområdet skal bære preg av matematikk. Vi kommer til å bygge praktiske installasjoner der elevene kan komme for å løse matematiske oppgaver, sier rektoren, som har stor tro på prosjektet.

Sjekk hvordan skolen din gjorde det i matematikk.

Sjekk hvordan skolen din gjorde det i lesing.

Sjekk hvordan skolen din gjorde det i engelsk.

Kommentarer til denne saken