NORGE - TSJEKKIA 3-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Dette er Nettavisens vurdering av Egil Olsens utvalgte i landskampen mot Tsjekkia.

Legg gjerne inn din egen spillerbørs i kommentarfeltet nederst.

Norges lag (4-5-1):
Rune Almenning Jarstein - 5
Norges keeper hadde ikke all verden å gjøre. Mistet ballen etter et innlegg i første omgang, uten at det ble virkelig farlig. Var svært våken da Tomas Pekhart ble spilt fri i andre omgang, og gjorde dermed vinkelen vanskelig for tsjekkeren.

-----

Tom Høgli - 7
Det var åpenbart at Drillo hadde gitt backene beskjed om at de skulle bidra offensivt, for det kom løp etter løp fra Tom Høgli i første omgang. Den ferske Club Brugge-spilleren gjorde i tillegg en veldig god innsats defensivt før han pådro seg en smell i duell med Milan Baros mot slutten av første omgang. Byttet ut i pausen.

Vadim Demidov - 6
Fikk sjansen i Brede Hangelands skadefravær og gjorde en solid kamp. Vant mange dueller og hadde stort sett veldig god kontroll. Så var det også en overraskende rolig dag på jobben for det norske midtforsvaret.

Kjetil Wæhler - 6
Fikk to gode målsjanser i første omgang, etter strålende hjørnespark fra John Arne Riise. Hadde i likhet med Demidov god kontroll defensivt. Milan Baros fikk ikke til mye i sin ensomme spissrolle. Byttet ut i 80. minutt.

John Arne Riise (k) - 7
Kveldens norske kaptein hadde god kontroll defensivt og bidro i tillegg stort offensivt. Ikke bare med 2-0-scoringen, men også med gode hjørnespark og sugende, offensive løp.

-----

Erik Huseklepp - 6
Gjorde kvelden sur for Tsjekkias venstreback Michal Kadlec med sine løp både framover og bakover på banen. En god kamp. Skulle nok gjerne sett at Moa løftet blikket da han var helt fri mot slutten av første omgang.

Alexander Tettey - 4
Varierte veldig i prestasjonene fra situasjon til situasjon. Gjorde enkelte ting veldig bra og andre ting veldig dårlig. Flink til å involvere seg, ikke like flink med pasninger, verken i valg eller utførelse.

Henning Hauger - 6
Norges midtbaneanker leverte en solid kamp. Posisjonerte seg klokt og traff som regel med beslutningene de gangene han gikk etter ballen.

Christian Grindheim - 6
Distribuerte ballen klokt den omgangen han spilte. Slo også et par utsøkte langpasninger. En god landskamp av FC København-spilleren. Byttet ut i pausen.

Morten Gamst Pedersen - 6
Blackburn-veteranen leverte en god landskamp. Markerte seg allerede i første angrep, var god til å gjøre seg spillbar og kom også til en strålende sjanse, som dessverre endte i et skudd nesten rett på Tsjekkias keeper.

-----

Mohammed «Moa» Abdellaoue - 7 - NORGES BESTE
Scoret et nydelig mål i første omgang og var livlig som ensom spiss for Norge. La på til 3-0 med et heldig straffespark helt på tampen. Fikk bedre støtte enn han pleier å få på landslaget, og virket å trives med det. Bør være førstevalg som spiss på Drillos.

Innbyttere:
Espen Ruudinn fra 46. minutt for Høgli - 5
Hadde god kontroll på sin ving, men kom ikke like ofte fram i angrep som Høgli gjorde i første omgang.

Simen Brenneinn fra 46. minutt for Grindheim - 6
Fikk ballen fram til John Arne Riise, slik at venstrebacken kunne gi Norge 2-0. Var også nær ved å tråkle seg igjennom Tsjekkias forsvar like etterpå.

Ruben Yttergård Jenssen inn fra 65. for Hauger - ikke nok spilletid

Jonathan Parr inn fra 68. min for Gamst Pedersen - ikke nok spilletid

Kim André Madsen inn fra 80. for Wæhler - ikke nok spilletid

Tarik Elyounoussi inn fra 86. for Husekleoo - ikke nok spilletid

Tsjekkia lag: Petr Cech - Zdenek Pospech, Jan Rajnoch, Tomas Sivok, Michal Kadlec - Tomas Rosicky (Kamil Vacek inn fra 68.), Marcel Gecov (Milan Petrzelov inn fra 46.), Tomas Hübschman, Tomas Pekhart (David Lafata fra 77.) - Milan Baros.

HTML EMBED