Gå til sidens hovedinnhold

Slik spilte Norge

Sjekk Nettavisens spillerbørs.

MALTA - NORGE 0-3:

Norge slo Malta 3-0 i EM-kvalifiseringen fredag kveld.

Joshua King scoret to ganger for Norge, mens Mats Møller Dæhli også fant nettet. Dette var Norges tre første poeng i gruppespillet.

Slik spilte de norske gutta:

Ørjan Nyland – 5:
En svært rolig dag på jobben for Norges keeper. Spilte seg i grunn verken opp eller ned på skalaen. Virker likevel våken og opplagt. Redder enkelt da Michael Mifsund tester skuddfoten før pause.

Omar Elabdellaoui – 5:
Elabdellaoui er som alltid villig med framover, selv om det ikke skjedde så mye på Olympiakos-backens side i denne kampen, som vi er vant til. Bakover er han med å ha god kontroll på Malta.

Vegar Forren – 5:
Den ferske seriemesteren til Molde ser ut til å ha kapret stopperplassen sammen med Håvard Nordtveit. Blir ikke satt på de store prøvene, men løser det som kommer på en god måte.

Håvard Nordtveit – 5:
Det norske forsvaret blir for en gangs skyld ikke satt på de store prøvene og Nordtveit, sammen med makker Forren, har stort sett god kontroll på malteserne. Nordtveit kunne kanskje involvert seg litt mer offensivt, men siden kampen virker avgjort ganske tidlig, er det heller ingen grunn til å ta sjanser.

Martin Linnes – 5:
Martin Linnes er en spiller som har vokst seg inn i landslaget og virker stadig mer og mer moden for oppgaven. Takket være solid backspill av Linnes kan Mats Møller Dæhli og Joshua King kjøre show på venstre kant. Defensivt er det lite å utsette på Linnes i denne kampen.

Per Ciljan Skjelbred (ut 61. min) – 6:
Kapteinen slår en strøken pasning til Joshua King rett etter pause og noterer seg for en assist. Ellers løper Skjelbred som alltid mye og er motoren på den norske midtbanen. Er virkelig i ferd med å etablere seg med flagget på brystet nå og vil nok bli en av Høgmos mest tiltrodde spillere.

Alexander Tettey – 5 (ut 76. min):
Man vet hva man får med Alexander Tettey på midtbanen. Knallhardt jobbing og dueller som går Norges vei. Få maltesere møter Tettey og kommer seg unna med ballen i behold. Norwich-spilleren er imidlertid noe upresis i pasningsspillet noen ganger. Er ikke så mye involvert offensivt, men det er heller ikke rollen til Tettey i denne oppstillingen.

Stefan Johansen – 5:
Er ikke den som varter opp med scoringer eller målgivende pasninger i dag, men gjør en god jobb i sin midtbanerolle og sørger for at Norge styrer det meste av spillet mot et antatt svakere lag. Vi vet likevel at Johansen også har mer å by på framover på banen, om muligheten skulle by seg.

Mats Møller Dæhli – 7:
19-åringen er hjernen og arkitekten bak det meste Norge skaper offensivt. Dæhli er i stand til å se den pasningsmuligheten ikke alle andre ser. God og trygg med ball. Cardiff-spilleren setter også inn sitt første landslagsmål for Norge og fortjener selvsagt pluss i margen for det, også.

Joshua King – 8 BB (ut 74. min):
Er kampens store spiller og spesielt før pause imponerer King. Først er han nest sist på ballen da Mats Møller Dæhli setter 1-0. Deretter viser han fart, styrke og avslutningsegenskaper da han selv legger på til 2-0 noen minutter senere. King er også nest sist på ballen da Tarik Elyounoussi scorer, men fulltrefferen blir feilaktig annullert for offside. Fortsetter storspillet etter pause og scorer sitt andre. Er en konstant trussel både som avslutter og tilrettelegger. Dette lover godt for angriperen.

Tarik Elyounoussi – 6:
Elyounoussi har vært god for klubblaget Hoffenheim den siste tiden og fredag leverte han også med flagget på brystet. Spiller fram Joshua King da Blackburn-proffen raider inn 2-0. Er også på rett plass til rett tid på innlegg fra den samme King litt senere, men blir avblåst for offside, feilaktig, sådan. Får en ny, god sjanse rett etter pause og er nær fulltreffer fra svært spiss vinkel. Jobber også bra.

Jone Samuelsen - 4 (inn 61. min):
Får muligheten til å vise seg fram i det kampen er i ferd med å ebbe litt ut på 3-0. Et vanskelig tidspunkt å komme inn på og Samuelsen får ikke vist all verden. Har et positivt bidrag offensivt tidlig etter innhoppet, men Odd-helten trenger nok litt mer tid på å vise sitt beste.

Håvard Nielsen (inn 74. min): - ikke vurdert

Harmeet Singh (inn 76. min): - ikke vurdert

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering

Kommentarer til denne saken