Gå til sidens hovedinnhold

Slik spilte Norge

Sjekk Nettavisens børs.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det norske landslaget møtte onsdag Estland til privatkamp på Ullevaal stadion. Det endte med 1-0-tap.

Konstantin Vassilijev ble matchvinner for gjestene.

Mye omtalte Martin Ødegaard kom også inn for Norge etter 55 minutter og fikk vist seg fram foran et glissent Ullevaal stadion denne høstkvelden.

Slik spilte Norge.

Ørjan Nyland - 3
Nyland slipper inn et mål i første omgang som det fra tribunen ser ut til at keeperen skal ha. Han står også langt ute da Estland litt tidligere i omgangen prøver en lobb, som er svært nær ved å suse inn. Har også noen gode redninger, men spiller ikke sin beste kamp i mål for Norge.

Omar Elabdellaoui (ut 45’) - 4
Elabdellaoui blir alene med to mann ved den estiske scoringen og lar motstanderne spille seg gjennom på hans side. Backen burde hatt mer hjelp i denne situasjonen. Han er som vanlig med en del framover, men presisjonen i innleggene er så som så. Byttet ut i pausen.

Håvard Nordtveit - 3
Nordtveit ser ut til å være ute av posisjon da Estland spiller seg igjennom og scorer 1-0. Omar Elabdellaoui får lite hjelp, da gjestene dobler på kant og må plutselig hanskes med to mann. Her burde Nordtveit gitt lagkompisen mer støtte. Tysklandsproffen og hans makker blir satt på færre prøver etter pause og har da god kontroll på et langt mer defensivt Estland. Har et brukbart skudd mot tampen av kampen, uten at det resulterer i mål.

Vegar Forren - 4
Forren klarer seg igjen bra på stopperplass og har en evne til å finne medspillere med ballen fra de bakre rekker, i stedet for å bare mæle den opp. Gjør imidlertid noen pasningsfeil som kunne ført til farligheter imot, men har også en evne til å rette opp egne feil.

Tom Høgli (ut 45’) - 4
Høgli har måttet vike for Martin Linnes de siste kampene, men får sjansen i første omgang onsdag. Backen er med opp på sin side ved et par anledninger og er involvert i et godt angrep, men er kanskje litt lite aktivt offensivt totalt og dermed blir Mats Møller Dæhli litt alene. Byttet ut i pausen.

Per Ciljan Skjelbred (ut 67’)- 4
Skjelbred følger ikke helt opp den gode innsatsen fra Bulgaria-kampen tidligere i høst. Er tidvis litt upresis i innleggene, når han kommer til dem på sin kant. Jobber hardt som alltid. Får også en god sjanse etter framspill fra Martin Ødegaard, men skyter utenfor. Byttet ut i andre omgang.

Anders Konradsen - 4
Konradsen gjør som arbeidshester ofte gjør, en slitejobb på midtbanen. Lite involvert offensivt og har heller ikke stålkontroll på den norske midtbanen gjennom hele kampen og Estland styrer tidvis spillet. En ganske anonym opptreden av Frankrike-proffen.

Stefan Johansen (ut 75’)- 3
Johansen er vanligvis en drivende dyktig midtbanespiller og spesielt defensivt er han viktig for Norge, fordi han bryter mange baller og distribuerer dem videre til en lagkamerat. Det nivået når han ikke onsdag. Mister fotfeste litt i første omgang, noe som fører til en estisk lobb, som smeller i stolpen. Ellers klarer han heller ikke helt å finne seg til rette i denne kampen og gjøre det han vanligvis er god på. En sjelden svak kamp av gullballvinneren, som tidvis virker litt tom og sliten. Må heve seg til den viktige kampen søndag.

Mats Møller Dæhli (ut 55’) - 6BB
Med Martin Ødegaard på benken fra start, er det Dæhlis oppgave og være den kreative gnisten i Norges angrepsspill. Det gjør han bra mot Estland, selv om Norge tidvis sliter offensivt. Han er involvert i mye framover og slår en rekke gode baller på angrepsspillerne, og flere av dem resulterer i gode sjanser. Helt klart den norske spilleren Estland sliter mest med å få tak på. Blir byttet med nevnte Ødegaard tidlig i første omgang.

Tarik Elyounoussi - 4
Elyounoussi er kjapp i steget og en nyttig mann å ha på kontringer. Han er en del involvert offensivt i første omgang og har et bra samspill med Mats Møller Dæhli og Håvard Nielsen. En kamp på det jevne av Hoffenheim-proffen, som ikke kommer til så mange sjanser selv denne gangen.

Håvard Nielsen (ut 45’) - 4
Nielsen ble matchvinner i siste landskamp mot Bulgaria og får sjansen til å skyte seg inn på laget i møtet med Estland. Kommer til to store sjanser i første omgang, men det ender i et sleivskudd og en avslutning til side for mål. Godkjent, men burde kanskje scoret? Byttet ut til pause.

Alexander Søderlund (inn 46’) - 4
Søderlund kommer inn etter pausen og får en enorm sjanse etter kort tid på banen. Den burde RBK-spissen ha omsatt i nettet. Har slitt mye med skader den siste tiden og virker litt kamprusten, men har krefter og en posisjoneringsevne på topp som kan bli nyttig for Norge.

Per-Egil Flo (inn 46’) - 4
Flo kommer inn etter pause og spiller en omgang der Norge har langt bedre kontroll defensivt enn i første omgang. Han er offensiv av natur og kommer ofte framover på sin kant, men den positive holdningen resulterer ikke i de helt store bidragene angrepsmessig denne gangen.

Martin Linnes (inn 46’) - 4
Linnes har bare blitt bedre og bedre for Norge og kommer inn i andre omgang i denne kampen. Norge har god kontroll bakover i store deler av omgangen og Linnes gjør sine saker helt greit.

Martin Ødegaard (inn 55’) - 5
Ødegaard kommer inn etter 55 minutter og setter fart i et halvsøvnig Ullevaal stadion. Viser ved flere anledninger det vi håper han skal gjøre for Norge i mange år framover. 15-åringen kalles en «boksåpner» og med sine frekke stikkere og gjennomspill, er han akkurat det. Offensivt er han mye involvert etter innhoppet og skaper entusiasme med spillet sitt.

Jone Samuelsen (inn67) – ikke vurdert

Harmeet Singh (inn 75’) – ikke vurdert


Kommentarer til denne saken