Gå til sidens hovedinnhold

Slik spilte Norge

Sjekk Nettavisens spillerbørs.

ZAGREB (Nettavisen): Norge møtte Kroatia til EM-kvalifiseringskamp i Zagreb lørdag. Det endte med et 5-1-tap for det norske laget.

Slik spilte Norge:

Ørjan Nyland – 2: Norges keeper må se skuddet fra Marcelo Brozovic i det 30. minutt bak seg. Skuddet fra kroaten var godt plassert, og selv om det var tagbart, bør ikke Nylands involvering ansees som en tabbe. Molde-spilleren var heller ikke utspilt ved det andre målet, men igjen var ballen godt plassert. Kveldens tredje baklengs ruller mellom beina på Nyland, fra kort hold. Totalt blir det fem baklengs i sekken for den norske keeperen, som ikke har noen god kveld på jobben i Zagreb.

Tom Høgli – 4: Tom Høgli er sjelden et fyrverkeri, men leverer som vanlig på det jevne. Kroatene er kjappe og farlige fra kant og backen har ikke like god kontroll hele tiden, men klarer seg greit. Høgli er i ny og ne aktiv framover, også, men vi skulle gjerne sett ham med opp enda oftere.

Vegar Forren – 3: En travel kveld for Norges forsvar mot en motstander som har ballen mye og er kvikke i føttene. Forren er ute av sesong og ved et par anledninger ser det også slik ut på spillet til Molde-stopperen, da han er lite overvåken og nær ved å bli tatt på senga. Andre ting gjør Forren meget bra, men på en dag der Norge slipper inn fire mål kan ikke forsvaret få godkjent.

Håvard Nordtveit – 4: Bundesliga-spilleren åpner kampen godt og er sterk i duellene og oppofrende fra sin stopperplass. Utover i kampen får Norge større problemer defensivt og målene triller inn.

Martin Linnes – 3: I likhet med backkollega Høgli, blir også Linnes utfordret med fart og teknikk på sin kant. Også Molde-backen klarer jobben sin bra ved flere anledninger. Selv om kroatene scorer fem, er de effektive og har ikke mange avslutninger på mål i løpet av kampen.

Per Ciljan Skjelbred (ut med skade, 19’) – ikke vurdert.

Stefan Johansen – 5 (BB): Er tilbake i den defensive midtbanerollen i kampen mot Kroatia, etter at vi har sett ham herje i en mer offensiv rolle for Celtic den siste tiden. Johansen behersker begge roller godt, men blir mer usynlig på defensiven. Jobber godt, vinner baller og slår noen farlige dødballer og viser seg igjen som én av Norges beste.

Alexander Tettey – 5: Kampen mot Kroatia er en kamp som passer Tettey bra. Kroatene har ballen mye og Norwich-spilleren er best når han kan gjenvinne kula for sitt lag. Framover er det langt mellom bidragene, men det er Tettey som scorer Norges mål og skal ha skryt for det.

Mats Møller Dæhli (ut 61. min) – 5: Freiburg-proffen viser som vanlig at han ikke er redd for å utfordre og var én av få på det norske laget som prøvde å ta seg forbi en eller flere menn og sette fart mot mål. Dette resulterte også i et par småfarligheter, men sluttproduktet ble ikke det helt store. Ofte når Dæhli satte fart framover, hadde han lite folk med seg, og måtte snu og spille tilbake på banen.

Tarik Elyounoussi (ut 80. min) – 3: Hoffenheim-spilleren brenner et straffespark et stykke ut i andre omgang. Det må selvsagt gi trekk i boka. Tarik er involvert i noen gode kombinasjoner offensivt, men er ikke en spiller som preger kampen. Får også et gult kort for munnbruk mot dommeren i første omgang. Er involvert da Vedran Corluka blir utvist et stykke ut i andre omgang.

Martin Ødegaard – 4: Unggutten starter som spiss for Norge og har noen gode involveringer, men klarer ikke helt å sette sitt preg på kampen. Kombinerer fint med Mats Møller Dæhli ved noen anledninger og de to virker farlige sammen. Fullfører sine første 90 minutter som norsk landslagsspiller, og kan være stolt av det, men det er nok mer i vente av Real Madrid-gutten i framtiden

Jone Samuelsen (inn 19. min) – 5: Viser både Zidane-teknikk og beinharde taklinger, men til tross for fart og driv blir det ikke så mye sluttprodukt for Odd-spilleren. Samuelsen har ventet på sitt store gjennombrudd på landslaget og med det han viser mot Kroatia virker ikke gjennombruddet å være så langt vekke for veteranen.

Håvard Nielsen (inn 61. min) – 3: Kommer inn for Mats Møller Dæhli, men spissen de fleste trodde skulle starte kampen, klarer ikke å skremme vannet av kroatene på en snau halvtime.

Mohammed Abdellaoue (inn 80. min) – ikke vurdert

Kommentarer til denne saken